În contextul pregătirilor începutului de an universitar, CFR Călători recomandă studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele de călătorie cu trenul pentru a se deplasa spre locul în care învaţă.
 
Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio.
În baza carnetului de cupoane,  studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50% .
Studenţii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.
 
Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20%-30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.
Elevii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la şcoală pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.
 
De exemplu, un elev sau student plăteşte doar 78,75 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.
În anexa de mai jos sunt prezentate tarife de abonamente pentru elevi şi studenţi, pe diferite rute.
 
Prelungire valabilitate documente de călătorie
În baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student “reducere la transport” vizate pentru anul şcolar/universitar 2013-2014, elevii vor putea cumpăra bilete/abonamente cu reducere până la data de 12 octombrie 2014 inclusiv, iar studenţii până la data de 31 octombrie inclusiv.
Elevii din clasele I, din clasele a IX-a şi studenţii de anul I pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere în baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă.
Ulterior datelor de 12 şi 31 octombrie 2014, carnetele de elev, respectiv legitimaţiile de student “reducere la transport” trebuie vizate pentru anul şcolar/universitar 2014-2015.
 
 
***
Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

 

ANEXA
 
 Exemple tarife abonamente pentru trenurile Regio, clasa a II-a:
 
RUTE
 
ZONĂ KM
 
Preţ abonament elev/student, lei
Chitila – București Nord– Chitila
1 – 10
36,75
Codlea –Brașov– Codlea
11-20
42,00
Tălmaciu – Sibiu– Tălmaciu
Costești – Pitești – Costești
21- 30
47,25
Rovinari – Târgu Jiu– Rovinari
Pașcani – Roman- Pașcani
31 – 40
57,75
Medgidia – Constanța – Medgidia
Jimbolia – Timișoara Nord– Jimbolia
Sf Gheorghe – Brașov – Sf Gheorghe
Buziaș – Timișoara Nord– Buziaș
Brăila- Galați – Brăila
Titu – Bucureşti Nord– Titu
41-50
73,50
Gherla – Cluj Napoca – Gherla
Târgu Frumos – Iași– Târgu Frumos
Chișineu Criș – Arad- Chișineu Criș
Subcetate –Petroșani- Subcetate
Ploieşti Sud – București Nord – Ploieşti Sud  
51-60
78,75
 Videle – București Nord – Videle
Timişoara – Arad– Timişoara
Deda – Târgu Mureș– Deda
Adjud – Bacău– Adjud
Caracal – Craiova– Caracal
Războieni – Cluj Napoca– Războieni
61 – 70
99,75