• aaa.advertising4u.ro

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a semnat marţi, 03.06.2014, în cadrul unei conferinţe de presă, un protocol de colaborare cu Universitatea Transilvania şi Consiliul Judeţean al Elevilor, în vederea derulării unor proiecte comune din aria educaţională.

,,Semnarea acestui protocol înseamnă implicarea activă a acestei organizaţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă elevii braşoveni, dar şi în identificarea nevoilor şi aşteptărilor acestora. Am avut o serie de discuţii atât cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor, cât şi cu partenerii noştri, Universitatea Transilvania şi Clubul Economic German, pentru a identifica formula protrivită a acestui document. Astfel, vom avea o colaborare foarte strânsă în ceea ce priveşte sprijinirea proiectelor derulate de elevi, inclusiv în promovarea acestora, în consultarea lor cu privire la programele Municipalităţii care vizează domeniul educaţional, iar ei se vor implica în sprijinirea evenimentelor pe care Municipalitatea le organizează, dar şi în promovarea în rândul elevilor a proiectelor şi programelor pe care noi, împreună cu ceilalţi parteneri, le derulăm în rândul elevilor. Totodată, vom încerca să sprijinim demersul iniţiat de Consiliul Judeţean al Elevilor, ca împreună cu Universitatea Transilvania să organizăm o << Zi a porţilor deschise>> pentru elevii braşoveni, eveniment în cadrul căruia fiecare facultate să îşi promoveze oferta educaţională. Primul eveniment organizat de elevi pe care Municipalitatea îl va sprijini este Festivalul de Teatru << Faţă în Faţă>>, care se va derula la sfârşitul acestei săptămâni la Centrul Cultural Reduta”, a declarat primarul George Scripcaru.

Reprezentantul Consiliului Judeţean al Elevilor, Andra Cărăuşu, a declarat:
,, Ziua de 3 iunie 2014 reprezintă, din punctul de vedere al Consiliului Judeţean al Elevilor, un eveniment extrem de important. În calitate de reprezentanţi ai elevilor, este o oportunitate excelentă să ne putem bucura de susţinerea şi de atenţia Primăriei Municipiului Braşov. Avem ocazia de a ne deschide noi orizonturi şi să realizăm că autorităţile locale au devenit mult mai apropiate de elevi şi de realizările lor. Pentru noi este extraordinar faptul că vocea elevilor a ajuns să fie auzită la nivelul autorităţilor locale şi să fie luată în considerare de oameni care au capacitatea de a ne îndruma mai târziu şi a deveni poate chiar modele pentru colegii noştri. Ca echipă, putem spune că orice parteneriat de acest tip reuşeşte să se formeze şi să ne ofere mai multă experienţă, care ulterior se conceretizează în proiecte din ce în ce mai complexe realizate pentru colegii noştri. Cea mai frumoasă latură a acestui parteneriat este, în definitiv, deschiderea autorităţilor faţă de ceea ce realizează elevii şi faptul că ei au ocazia să înţeleagă cât de important este să fii activ şi ce sprijin îţi poate aduce aceasta.”

Odată cu semnarea acestui protocol, Primăria Municipiului Braşov se va implica în toate proiectele derulate de către Consiliul Judeţean al Elevilor, inclusiv în promovarea acestora şi identificarea resurselor financiare pentru realizarea lor.

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean al Elevilor va sprijini Primăria Municipiului Braşov în derularea programelor iniţiate de către Municipalitate, ca de exemplu: „primul ghiozdan”, transport gratuit pentru elevi, premierea elevilor cu rezultate bune la învăţătură, bursele de merit şi bursele sociale, finanţarea participării elevilor la concursuri internaţionale, precum şi în promovarea ofertei educaţionale a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, proiect pilot la nivel naţional, derulat în cadrul parteneriatului pe care Municipalitatea îl are cu Clubul Economic German. La aceasta se adaugă şi sprijinul pe care Primăria Braşov îl va primi din partea elevilor, ca voluntari, în cadrul evenimentelor pe care le va organiza pe parcursul anului.

Totodată, Municipalitatea va consulta Consiliul Judeţean al Elevilor în iniţierea proiectelor care vizează domeniul educaţional.

Pentru a facilita accesul elevilor la instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Local, Municipalitatea va asigura accesul gratuit unui anumit număr de elevi, maximum 10% din numărul total de locuri, cu condiţia existenţei unei solicitări prealabile, pentru fiecare spectacol sau eveniment, din partea Consiliului Judeţean al Elevilor.

Universitatea Transilvania, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Primăria Municipiului Braşov vor organiza anual Ziua Porţilor Deschise la Universitatea Transilvania pentru elevii braşoveni, care va avea drept scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii elevilor braşoveni.

Sorin Toarcea
Purtător de cuvânt a Primăriei Braşov

Proiecte ale Consiliului Judeţean al Elevilor

Festivalul de Teatru ,, Faţă în Faţă”

Consiliul Judeţean al Elevilor în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Instituţia Prefectului Judeţului Braşov şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov organizează sâmbătă, 07 iunie , la Centrul Cultural Reduta, începând cu ora 13:00, Festivalul de Teatru ,, Faţă în Faţă”.

Acest eveniment îşi propune să reuneascăpe aceaşi scenă, cele mai bune trupe de teatru din Judeţul Braşov, trupe formate din liceeni ce vor prezenta în faţa unui public numeros un moment artistic care va fi atent punctat de un juriu de specialitate constituit din personalităţi din lumea arteai şi a culturii; Adrian Munteanu, Mariua Cisar şi Cristian Fieraru.

Proiectul a fost implementat din dorinţa Consiliului Judeţean al Elevilor de a promova şi susţine teatrul românesc propunându-şi să evidenţieze în perspectiva fiecărui tânăr importanţa culturii şi a artei.

Festivalul de Teatru ,,Faţă în Faţă” se află la a II-a ediţie, acesta bucurându-se de întreaga susţinere a autorităţilor locale, a Regiei Autonome de Transport Braşov, a organizaţiei nonguvernamentale Tineri pentru Tineri, a companiei Ina Schaeffler, a Librăriilor Libris, Humanitas, Okian şi a Centrului Cultural Reduta.

Echipa Consiliului Judeţean al Elevilor

Gala Elevilor

Gala elevilor, organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Brasov are ca scop evidenţierea şi premierea activităţii extra curiculare a elevilor şi profesorilor şi totodată recunoaşterea ambasadorilor învăţământului braşovean în ţară şi peste hotare.

Acest proiect a apărut din dorinţa de a promova elevii şi profesorii braşoveni care nu primesc consideraţia meritată în mediul academic sau în mass media locală. Consiliul Judeţean al Elevilor consideră necesar acest lucru din cauza prezentării modelelor inadecvate, atât în mass media, cât şi în viaţa de zi cu zi, iar prin acest eveniment vrem să încurajăm şi alţi tineri să se implice în activităţi educative cu caracter non-formal.

Pentru selecţia elevilor sau profesorilor cu realizări în domeniu vom lansa o aplicaţie online unde aceştia vor putea fi propuşi, iar mai apoi aceştia vor fi selectaţi de membrii Consiliul Judeţean al Elevilor pentru a fi premiaţi.

Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie urmând a se desfăşura la Sala Patria cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Echipa Consiliului Judeţean al Elevilor

Go to Top