window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Primaria Sectorului 1- Comunicat de presa

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1: ” Am câştigat prima bătălie împotriva celor care distrug «Micul Versailles» cu complicitatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti”

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea Primăriei Sectorului 1 privind suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din septembrie 2014, care permite distrugerea grădinii „Micul Versailles”, situată pe Şoseaua Kiseleff, la nr. 45, şi construirea pe acest amplasament a unui ansamblu imobiliar de blocuri.

Iau act cu sinceră bucurie de această decizie a instanţei, de natură să blocheze, fie şi pentru moment, o catastrofă imobiliară care-i răpeşte Bucureştiului una din cele mai frumoase părţi ale moştenirii sale urbanistice. Le atrag atenţia dezvoltatorilor imobiliari care au început să distrugă „Micul Versailles” cu buldozerul, la sfârşitul lunii februarie 2015, că orice lucrare pe care o vor efectua din acest moment intră în sfera penalului. Pe acest temei, dacă vom constata că acţiunea de distrugere a grădinilor va continua sau va fi reluată, vom întocmi, imediat, plângeri penale îndreptate împotriva celor responsabili.

Consider că este de datoria mea, ca primar, să apăr patrimoniul istoric al oraşului. Am emis, de aceea, un aviz negativ motivat pentru începerea lucrărilor şi am cerut în instanţă anularea Hotărârii CGMB pentru că aceasta încalcă flagrant legea. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) adoptat de consilierii generali ignoră faptul că parcela de pe Şos. Kiseleff nr. 45 se află în zona de protecţie a monumentelor istorice şi reprezintă spaţiu verde amenajat, Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2007 interzicând demolarea acestor perimetre sau construirea pe aceste perimetre. Voi continua lupta pentru salvarea „Micului Versailles” în instanţă, până la anularea hotărârii ilegale a CGMB. De asemenea, cer public Ministerului Culturii să stopeze avalanşa de avize favorabile distrugerii unor clădiri şi perimetre care fac parte din moştenirea frumoasă şi valoroasă a Capitalei şi a României.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top