window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Primăria Sectorului 1 – Comunicat de Presa

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Refuzul Guvernului de se conforma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile obligă Primăria Sectorului 1 la un demers extrem: o acţiune administrativă la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cerem instanţei de judecată amendarea premierului Victor Ponta şi a ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere în executarea respectivei hotărâri. Hotărârea în cauză, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 9 aprilie 2014, obligă Guvernul şi ministerul de resort să exproprieze pentru cauză de utilitate publică o suprafaţă de aproximativ 0,5 hectare de teren din Parcul Bordei, care urmează a fi trecută, potrivit legii, în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Consider că indolenţa sau reaua-credinţă, manifestate de prea mult timp de autorităţile guvernamentale, nu mai pot fi tolerate. Indiferent de culoarea politică pe care au avut-o, guvernele au refuzat sistematic să aplice prevederile Legii nr. 170/2008, prin efectul căreia Parcul Bordei este redat, în integralitatea sa, bucureştenilor. Pe aceste considerente, am acţionat Guvernul în judecată în anul 2011 şi am câştigat definitiv bătălia juridică trei ani mai târziu. Imediat după hotărârea Înaltei Curţi, am început, la ministerul Mediului, demersurile pentru punerea în aplicare a acestuia. Guvernul a ignorat constant demersurile noastre, refuzând, practic, să pună în executare hotărârea judecătorească care dă dreptate Primăriei Sectorului 1 şi care confirmă dreptul bucureştenilor de a beneficia în întregime de Parcul Bordei.

Îmi exprim speranţa că premierul şi ministrul Mediului vor înţelege absurdul situaţiei şi vor acţiona în conformitate cu legea, înainte ca instanţa de judecată să le aplice amenzile administrative cerute de noi. În ceea ce ne priveşte pe mine şi pe colegii mei din Primăria şi din Consiliul Local ale Sectorului 1, consecvenţi politicilor noastre de administrare a oraşului pe principiul creşterii calităţii vieţii cetăţenilor, vom face toate demersurile prevăzute de lege pentru ca parcurile şi spaţiile verzi din Sectorul 1 să fie păstrate sau recuperate în beneficiul bucureştenilor, indiferent de situaţie sau de factorii politici implicaţi.

ANDREI CHILIMAN
Primarul Sectorului 1

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top