Primaria Sectorului 3 lansează campania de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală Impozite și Taxe Locale (DGITL), cu sprijinul Visa Europe şi Banca Transilvania, derulează în perioada 15 octombrie– 31 decembrie 2014 a treia ediţie a campaniei de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro.

Noua campanie, derulată sub sloganul „Activează-ţi contul pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!”, reprezintă continuarea inițiativelor derulate în perioada 1 august – 31 decembrie 2013 şi în primul trimestru din 2014, prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost îndemnaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) şi să realizeze plăţi cu cardul pe ghiseul.ro.

În cadrul noii campanii, contribuabilii care îşi activează contul pe ghiseul.ro prin schimbarea parolei iniţiale în perioada 15 octombrie – 31 decembrie 2014 sunt înscrişi automat în tragerea la sorți pentru câştigarea unui voucher de călătorie în valoare de 3.140 lei (700 euro). Mai multe informații despre noua campanie pot fi regăsite pe www.ditl3.ro.

Primăria Sectorului 3 oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi plăti taxele şi impozitele prin www.ghiseul.ro încă de la începutul anului 2012, iar contribuabilii şi-au manifestat deja interesul clar faţă de posibilitatea de a plăti online cu cardul în cadrul primelor două ediţii ale campaniilor de promovare a plăţilor pe ghiseul.ro.

Pentru a facilita utilizarea platformei, ghiseul.ro oferă în prezent tuturor contribuabililor care şi-au ridicat datele de acces (utilizator şi parolă), dar pe care nu le mai deţin din diverse motive, posibilitatea de a le regenera direct pe platformă pe baza CNP-ului şi adresei de email pe care au furnizat-o iniţial.

Numărul contribuabililor din Sectorul 3 care şi-au ridicat datele de acces pe ghiseul.ro s-a majorat de 4,4 ori comparativ cu data lansării primei ediţii a campaniei, depăşind pragul de 30.000 de persoane la finalul primelor nouă luni din 2014. Mai mult, 10.700 de persoane au plătit taxe şi impozite locale cu cardul online în primele nouă luni din 2014, în creştere de 3,5 ori faţă de perioada similară a anului trecut.   

          „Sunt fericit că primele două ediții ale campaniei de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro au avut succes și sunt convins că și cea de-a treia ediție va avea același rezultat. Sper ca un număr cât mai mare de locuitori ai Sectorului 3 să apeleze la acest instrument modern pe care îl au la dispoziție. Am demarat acest proiect de promovare a plăților online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii să nu mai stea la coadă să plătească taxele și impozitele”, a declarat Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

          „Salutăm campaniile derulate de Primăria Sectorului 3 cu sprijinul mediului privat pentru promovarea plăţilor cu cardul pe ghiseul.ro. Rezultatele excelente ale acestor iniţiative arată clar interesul cetăţenilor pentru a-şi plăti rapid şi sigur taxele şi impozitele online. Plăţile pe ghiseul.ro aferente Primăriei Sectorului 3 reprezintă în prezent aproape o treime din totalul sumelor plătite online către primăriile din întreaga ţară. Prin urmare, considerăm că acest model de colaborare între autoritățile publice și sectorul privat poate fi urmat cu succes şi de alte municipalităţi din România”, a declarat Cătălin Crețu, director subregional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.

Principalul avantaj al plăţii impozitelor şi taxelor locale online cu cardul prin ghiseul.ro este faptul că tranzacţiile pot avea loc oricând şi de oriunde. Mai mult, utilizatorii platformei ghiseul.ro stau în medie aproximativ 4 minute înregistraţi în sistem, timp în care află informaţii detaliate privind obligaţiile de plată şi pot să le achite direct pe internet cu cardul.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat în comun de Agenţia pentru Agenda Digitală a României şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România, care oferă posibilitatea de a plăti online cu cardul parţial sau total taxele şi impozitele locale, precum şi amenzile existente, iar dovada plăţii se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Avantajele plăţii cu cardul prin www.ghiseul.ro:

–     Confort, rapiditate și posibilitatea achitării taxelor și impozitelor locale oricând și de oriunde;

–     Posibilitatea plății taxelor și impozitelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a primăriei unității administrativ-teritoriale pe raza căreia este situată proprietatea;

–     Site securizat la înalte standarde privind plata prin card;

–     Economie de timp, ca urmare a faptului că cetățenii nu mai sunt obligați să se deplaseze la ghișeele instituției în vederea efectuării plății impozitelor şi taxelor locale şi evită posibila aglomeraţie de la ghişee;

–     Modalitate facilă de eliberare a datelor de acces (utilizator şi parolă), aceasta realizându-se pe loc la sediul DGITL Sector 3;

–     Contribuabilii nu plătesc comision pentru plăţile efectuate online cu cardul, acesta fiind suportat de DGITL Sector 3.