window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Primăria Sectorului 6 – Comunicat de Presa

  • Sectorul 6 Bucureşti se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării”

Sectorul 6 Bucureşti se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării”

Primăria Sectorului 6 participă şi la cea de-a treia ediţie a competiţiei „Oraşul Reciclării”, organizată de Eco-Rom Ambalaje şi adresată primăriilor municipalităţilor din România.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Potrivit raportării oficiale, aferente lunii martie din acest an, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie, în Sectorul 6, a fost de 25.780 kg, defalcate după cum urmează:

  • 7.740 kg. deşeuri de ambalaje din plastic;
  • 14.520 kg. deşeuri de ambalaje din hârtie-carton;
  • 3.520 kg. deşeuri de ambalaje din sticlă

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.

La cea de-a doua ediţie a competiţiei, desfăşurată anul trecut, Sectorul 6 a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Trâmbiţare”, fiind una dintre municipalităţile care s-au implicat cel mai mult în comunicarea competiţiei către populaţie. După această reuşită, oraşul a răspuns pozitiv şi celei de-a treia chemări la luptă, alături de alte 45 de municipii şi oraşe din ţară.

Mai multe detalii despre ediţia a treia a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top