Primăria Sibiu a desfăşurat şi anul acesta lucrări de investiţii importante. În prezent, majoritatea şantierelor au fost închise după finalizarea lucrărilor, însă pe o parte dintre acestea lucrările încă mai continuă, condiţiile meteo permiţând executarea anumitor tipuri de lucrări.

Cea mai mare lucrare aflată în curs în prezent este viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici. Constructorul lucrează la structura metalică a viaductului. Amenajarea deschiderii centrale a viaductului se va face în trei etape, prima etapă urmând să fie executată chiar săptămâna următoare. În paralel se lucrează la zidul de sprijin al viaductului, pe strada Mihail Kogălniceanu.

În cadrul proiectului de construire a unui nou pod peste râul Cibin, constructorul continuă demontarea vechii structuri. Săptămâna viitoare se vor demonta şi părţile metalice ale vechiul pod. În luna ianuarie 2015 va începe efectiv construcţia noii structuri: vor fi executate coloanele forate din beton armat şi vor începe lucrările de infrastructură.

O lucrare la fel de importantă este cea care prevede reparaţii generale la viaductul Vasile Aaron. Aceasta însă se apropie de finalizare. În următoarele zile, constructorul va turna ultimul strat asfaltic în noul sens giratoriu şi va realiza marcajele rutiere. Pentru anul viitor va rămâne amenajarea trotuarelor de pe strada Henri Coandă.

Lucrarea de investiţie din Piaţa Tălmaciu se apropie şi aceasta de final, carosabilul fiind deja amenajat. Constructorul mai lucrează în prezent la ultimele detalii ale locului de joacă.

Lucrările pe strada D. D. Roşca vor continua anul viitor. Până în prezent constructorul a finalizat modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, urmând ca în primăvară să fie modernizate carosabilul şi trotuarele. Pentru a fi practicabilă pe perioada iernii, pe strada D.D. Roşca se va aşterne balast.

Pe strada Deva, pe tronsonul I a fost turnat deja primul strat asfaltic, urmând ca săptămâna viitoare să se toarne asfalt şi pe cea de-a doua jumătate a străzii. Strada Kiev va rămâne peste iarnă la nivel de piatră spartă, urmând ca lucrările să se reia anul viitor.

Pe strada Lyon s-a turnat primul strat asfaltic pe aproape toată lungimea străzii pentru a se putea circula peste iarnă. Lucrările vor fi reluate în primăvara anului viitor.

Lucrări de reparaţii finalizate pe strada Constantin Noica şi Henri Coandă. Aceste două străzi au fost incluse în pachetul pentru reparaţii. Pe ambele a fost refăcut stratul asfaltic, au fost montate borduri noi şi au fost reparate trotuarele.

Pe strada Tilişca, pe porţiunea dintre Calea Poplăcii şi strada Orlat, s-au executat de asemenea lucrări de reparaţii, în această săptămână fiind turnat şi noul strat de asfalt.

Pe strada Oţelarilor, o lucrare de investiţii foarte amplă, s-au finalizat lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, urmând ca săptămâna viitoare să se realizeze cuplările la reţeaua de apă existentă. Modernizarea carosabilului şi a trotuarelor se vor executa anul viitor.

Pe strada Ion Creangă şi pe bulevardul Corneliu Coposu se execută în prezent reparaţii ale carosabilului după modernizarea reţelelor, iar pe strada Gutuilor continuă lucrările de modernizare.