window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Primăria Sibiu primeşte proiecte pentru Agenda Comunităţii

  • Primăria Sibiu primeşte proiecte pentru Agenda Comunităţii

Primăria Sibiu primeşte proiecte pentru Agenda Comunităţii

Primăria Municipiului Sibiu lansează prima sesiune de selecţie publică a proiectelor care pot primi finanţări nerambursabile din bugetul local în cadrul Agendei Comunităţii. Operatorii interesaţi pot depune propuneri de proiecte în perioada 24 aprilie 2015 – 11 mai 2015, la Registratura Primăriei Sibiu din sediul instituţiei situat în Piaţa Mare, în atenţia Serviciului Cultură, Sport şi Turism. Termenul limită de depunere a a propunerilor de proiect este 11 mai 2015, ora 14.

“Sper să primim proiecte la fel de interesante ca cele depuse pe agenda culturală şi sportivă. Comunitatea sibiană s-a dezvoltat frumos de-a lungul timpului, iar în ultima perioadă s-a dovedit din ce în ce mai activă, mai dinamică, aducând în spaţiul public proiecte importante. De aceea cred că această Agendă va fi bine primită” (Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu)

Pot depune propuneri de proiecte asociaţii non-profit care doresc să dezvolte proiecte de care va beneficia comunitatea locală şi prin care aceasta se poate dezvolta. Pentru a fi selectate, proiectele depuse trebuie să se plieze pe trei dintre temele stabilite de Ghidul de Dezvoltare al Municipiului Sibiu: Sibiu – oraş inovativ şi prosper; Sibiu – oraş verde şi responsabil; Sibiu – oraş al comunităţilor. Acordarea de finanţări nerambursabile şi criteriile pe baza cărora se vor atribui acestea pentru proiectele propuse pentru Agenda Comunităţii sunt descrise în „Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de dezvoltare a comunităţii locale, nonprofit de interes general”, aprobat prin HCL 92/2015. Acest Ghid precum şi formularele de solicitare a finanţării pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu: http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html

Reamintim că pentru Agenda Comunităţii a anului 2015 a fost alocată din bugetul local o sumă de 500.000 de lei. Pentru a putea sprijini cât mai multe proiecte din aceste fonduri, Ghidul de finanţare precizează că fiecare proiect poate primi o co-finanţare de maxim 35.000 de lei. Contribuţia operatorului în finanţarea proiectului trebuie să fie de minim 10%.

Informaţii suplimentare cu privire la procedura de selecţie a proiectelor pot fi obţinute la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal nr. 2 sau contactând Serviciul Cultură, Sport, Turism pe adresa  de e-mail: contracte.agende@sibiu.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top