• Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Primăria Municipiului Timişoara a aprobat lista de dotări pentru învăţământ pentru anul 2014. Suma de 2.700.000 de lei alocată creşterii performanţei şi condiţiilor tehnice ale şcolilor întregeşte un buget important alocat învâţâmântului în 2014.


Şcolile gimnaziale şi liceele timişorene vor beneficia în cursul anului 2014 de un important aport în îmbunătăţirea performanţelor didactice şi nu numai, prin investiţii de 2.700.000 de lei în dotări extrem de necesare în desfăşurarea procesului educaţional.

Între dotările pe care Primăria le suportă din bugetul local amintim 300 de calculatoare, peste 30 de videoproiectoare, 25 de table tip smartboard, dar şi sisteme de supraveghere video şi alarmare antiefracţie pentru un număr de 15 şcoli.

Din lista de dotări nu lipsesc echipamente pentru unităţile de învăţământ tehnologice sau cu specific, cum ar fi laboratoare mobile pentru curent alternativ şi continuu la Colegiul Tehnic Ferdinand I, sau manechine resuscitare şi simulatoare de injecţii intramusculare pentru Colegiul Naţional Ana Aslan.

Lista de investiţii în dotări cuprinde şi elemente de accesibilizare ale clădirilor din patrimoniul şcolar, nu mai puţin de 10 rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi fiind finanţate prin această listă.

Considerăm investiţia în educaţie ca o prioritate majoră a acestei administraţii. Rolul autorităţii locale în procesul educaţional trebuie să fie unul major în următoarea perioadă, resursa umană calificată fiind cea care a permis dezvoltarea Timişoarei până în prezent  şi cea care reprezintă viitorul acestui oraş.

Go to Top