Compania Naţională Poşta Romană a inaugurat, joi, 6 noiembrie, primul birou teritorial de asigurări, la ClujNapoca. Astfel, la Oficiul Poştal Cluj Napoca 1, clienţii operatorului naţional de servicii poştale vor putea să încheie poliţe generale, de la RCA la cele de sănătate sau de călătorie. La eveniment au fost prezenţi Directorul General al Poştei Române, Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, şi şeful OJP Cluj, Ovidiu Săcară.

Biroul de asigurări din cadrul Oficiului Poştal Cluj Napoca 1 este a treia locaţie în care brokerul Poştei Române emite poliţe non-life, după ghişeul poştal Dacia şi Oficiul Poştal 39, ambele din Capitală. La fel ca în Bucureşti, Poşta Română Broker de Asigurare va pune la dispoziţia clienţilor clujeni asigurări generale de tip RCA, asigurări obligatorii şi facultative pentru locuinţe, răspunderi civile profesionale, asigurări de călătorie şi de sănătate.

Prin evenimentul de astăzi, Poşta Română arată că este dedicată strategiei de implementare cât mai rapidă a brokerului propriu de asigurare pe piaţă. La numai câteva zile de la lansarea Poşta Română Broker de Asigurare suntem optimişti că operatorul naţional de servicii poştale va reuşi să-şi atingă scopul: acela de a deveni cel mai mare intermediar de poliţe din România. Concomitent cu această strategie, vrem să orientăm o bună parte din profitul pe care începem să-l generăm, în investiţii. Mă refer, în special, la investiţii care să îmbunătăţească atât condiţiile de muncă ale angajaţilor, cât şi serviciile oferite clienţilor. Vrem ca sediile Poştei Române să arate ca unele de secolul XXI, nu ca unele rămase în perioada interbelică. Vorbim despre investiţii mari, mai ales cele în clădiri de patrimoniu, cum e aceasta în care ne aflăm. Pentru asta trebuie să asigurăm un flux continuu de capital care să intre în companie. Doar aşa ne vom putea dezvolta”, a declarat Directorul General al Poştei Române, Alexandru Petrescu.

În doar două zile, la cele două birouri de asigurări deschise, Poşta Română Broker de Asigurare a încheiat opt poliţe, în valoare totală de 1.879 de lei. Este vorba despre poliţe RCA şi poliţe facultative pentru locuinţe. Până în acest moment, Poşta Română Broker de Asigurare a încheiat contracte cu unsprezece companii de asigurări din România: Asirom VIG, Astra Asigurări, Omniasig VIG, Generali Asigurări, City Insurance, Euroins, Uniqua, Gothaer, Certasig, Carpatica şi Allianz Ţiriac Asigurări.

Suntem în discuţii şi cu alte companii de asigurări care dezvoltă produse, atât pe segmentul de retail, cât şi pe segmentul de corporate. Activitatea de brokeraj generează aproximativ 52% din veniturile atrase din asigurări. Este doar unul dintre argumentele care au stat la baza înfiinţării propriului broker de asigurare. Un alt argument esenţial este reţeaua Poştei Române. Sunt convins că o bună parte din cele 12 milioane de oameni care intră, lună de lună, în oficiile Poştei Române îşi vor încheia poliţe la noi. Biroul de asigurări din Cluj Napoca este primul la nivel teritorial şi vrem să menţinem acelaşi ritm de lansare a punctelor de intermediere şi în restul reşedinţelor de judeţ”, a declarat Directorul General al Poşta Română Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu.

Compania Naţională Poşta Română a lansat, în 29 octombrie, propriul broker de asigurări – Poşta Română Broker de Asigurare. Noua entitate va intermedia asigurări generale, de la RCA la poliţe de sănătate, urmând ca în cel mult un an societatea să-şi extindă oferta pe segmentul asigurărilor de viaţă. Poşta Română Broker de Asigurare ia în calcul, în primii trei ani de activitate, investiţii de 6 milioane de lei, prognozând recuperarea integrală a investiţiei în al treilea an de activitate.