window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Astazi, 11 octombrie 2012, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii (ARPS) impreuna cu Fundatia Soros a lansat primul “Centru de cercetare si documentare in domeniul integrarii imigrantilor” din Romania. Lansarea a avut loc la Centrul Public al Fundatiei Soros, cu participarea repezentantilor Inspectoratului General pentru Imigrari, ai institutiilor active in domeniul imigratiei si al integrarii strainilor in Romania, ai organizatiilor nonguvernamentale, ai asociatiilor de straini si alti actori interesati de imigratia in Romania.

 

Proiectul este finantat din Fondul European de Integrare a resortisantilor tari terte prin Programul general  “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” (ref: IF/11.01-03.01) al Uniunii Europene, gestionat in Romania de Ministerul Administratiei si Internelor – Inspectoratul General pentru Imigrari ca Autoritate Contractanta.

 

Proiectul urmareste crearea si dezvoltarea unui centru de cercetare si documentare in domeniul integrarii imigrantilor, crearea unei retele multidisciplinare de cercetatori si elaborarea unui studiu in domeniul integrarii. De asemenea, centrul va crea o retea de organizatii, cercetatori si experti in domeniul integrarii si va facilita parteneriatele intre acestia. La sediul centrului va exista o biblioteca fizica si una virtuala cu materiale si documente relevante din domeniul integrarii, literatura si studii de specialitate si cercetari realizate la nivel national si international, care vor fi disponibile tuturor celor interesati. Centre similare exista in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, contribuind major la intelegerea imigratiei, un fenomen de actualitate pe agenda publica europeana.

 

Echipa proiectului va propune o noua abordare a cadrului conceptual si noi instrumente de cercetare pentru studierea proceselor de integrare a imigrantilor in societatea romaneasca. Expertii centrului vor realiza studii in domeniul integrarii menite sa reflecte masura in care noile evolutii la nivelul UE privind politica si practica in domeniul integrarii imigrantilor se regasesc in politicile, legislatia si practicile din Romania.

 

Centrul va gazdui o platforma online de comunicare, va distribui un newsletter periodic si va organiza diverse intalniri (workshop-uri, seminarii, conferinte etc) in cadrul carora vor fi diseminate la scara larga rezultatele si datele obtinute.

 

Centrul de cercetare va contribui la consolidarea cooperarii si consultarii in domeniu prin dezvoltarea de parteneriate si prin schimbul de bune practici cu actori relevanti nationali si din UE si va avea un rol decisiv in imbunatatirea calitatii cunostintelor despre imigranti si integrarea acestora in societate.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectul “Centru de cercetare si documentare in domeniul integrarii imigrantilor” le puteti contacta pe:

 

Sandra Paduraru, Asistent proiect, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, tel: 021 527 79 79 sandra.paduraru@arps.ro

Victoria Nedelciuc,  Coordonator activitati din partea partenerului, Fundatia Soros Romania, tel. 021 212 1101, victorianedelciuc@soros.ro

Go to Top