window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Primul talcioc din București de biciclete nefurate

Primul talcioc din București de biciclete nefuratePortocala Mecanică, prima platformă online dedicată culturii bicicletei, și atelierul de vopsit și recondiționat biciclete BițaColor organizează, în cadrul evenimentului Bike Fest, primul târg de biciclete, accesorii și componente de biciclete second hand din București. Talciocul va avea loc pe 29 și 30 septembrie, în Parcul Izvor din capitală.
Iubitorii de biciclete sunt așteptați timp de două zile să își aducă la vânzare bicicletele, accesoriile și componentele bicicletelor pe care nu le mai folosesc, pentru a le vinde celor interesați.
Potrivit rezultatelor unui studiu recent realizat de GreenRevolution, prețul mediu plătit în România pentru o bicicletă este 540 de lei.
“Cele mai multe biciclete noi încadrate în acestă marjă de preț sunt însă inferioare din punct de vedere calitativ. Bicicletele care vor fi scoase la vânzare la talciocul din Parcul Izvor vor avea un preț mai mic decât această medie”, spune Cosmin Popan, unul dintre organizatorii Talciocului de biciclete.
Toate bicicletele care vor fi aduse spre vânzare la talcioc vor beneficia de revizie gratuită din partea unor mecanici care se vor asigura că acestea sunt funcționale în momentul vânzării. Totodată, pentru a nu încuraja traficul, comercianții care vor fi prezenți pe parcursul celor două zile în Parcul Izvor vor putea aduce cel mult două biciclete, respectiv cel mult două piese/accesorii de acelaşi fel.
“Cei care doresc să își achiziționeze o bicicletă second hand în București sunt adesea nevoiți să meargă în piețe improvizate în zone periferice ale orașului, unde nu există certitudinea că produsele cumpărare nu sunt furate sau că sunt cu adevărat funcționale. Talciocul de biciclete pe care îl pregătim elimină aceste neplăceri, pentru că vom verifica bicicletele aduse la vânzare și pentru că vom oferi consultanță celor care nu se pricep foarte bine să aleagă bicicleta care li se potrivește”, mai adaugă Lucian Simion, organizator al Talciocului.
Printre motivele pentru care o bicicletă second hand este, uneori, o alegere mai bună decât una nouă se numără:

  • prețul mai mic;
  • este o ispită mai mică pentru hoți;
  • are o personalitate și o istorie aparte față de o bicicletă nouă;
  • îți permite să te distingi în marea masă de bicicliști pentru că sunt șanse mici să mai dai peste una identică.

Pentru a putea participa la talciocul organizat de Portocala Mecanică și BițaColor, trebuie să vă înscrieți cu datele personale de contact, precum și cu câteva detalii despre biciclete / piese / accesorii, pe site-ul Bike Fest, în secțiunea de înscrieri. Regulamentul complet de înscriere poate fi descărcat de aici.
În plus, pentru posesorii fericiți ai unei biciclete care nu au nevoie să vândă sau să cumpere, organizatorii au pregătit, pentru cele două zile de festival, și alte surprize: Autumn Fix – atelier de reparat și recondiționat biciclete pe iarbă, atelier de vopsit biciclete, bike-speed dating, proiecții de filme cu și despre biciclete și multe altele.

***

Pentru mai multe informații, contactați:
Cosmin Popan: tel: 0727 722 643; email: cosmin.popan@portocalamecanica.ro
Sorina Iordan: tel: 0728 977 125; emai: sorina.iordan@portocalamecanica.ro
Mădălina Oprișan: tel: 0723 113 441; email: madalina.oprisan@gmail.com

Go to Top