window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

URSUS Romania prezintă  “Primul Turneu Naţional al legendarei Fanfare Ciocărlia” în perioada 23 aprilie – 1 mai, primul eveniment de amploare după recitalul din decembrie, de la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace.

 Fanfare_Ciocarlia_Stube_copyright_Arne Reinhardt
După ce au concertat timp de 16 ani pe marile scene ale lumii, un adevărat fenomen internaţional, vine in Romania
într-un prim turneu. Partenerul media al turneului este Radio Guerrilla.

Datele şi oraşele de turneu sunt urmatoarele:

  • 23 aprilie –  Timişoara, Porky’s Pub
  • 25 aprilie –  Cluj, Fabrica de Bere
  • 27 aprilie –  Iaşi , Curtea Berarilor Timisoreana
  • 28 aprilie –  Suceava, Club Padrino
  • 30 aprilie –  Braşov, Tequila Club
  • 001 mai  –     Sibiu, Pub Ursus

Fanfare  Ciocărlia este una dintre cele mai mari trupe live. Emană o energie și o ingeniozitate ce i-a adus de-a lungul timpului fani din toate colturile lumii, de la Melbourne la Memphis, de la Tokyo la Toulouse. După ce au învățat meseria de la părinții și bunicii lor, membrii Fanfare  Ciocărlia au abordat cu mandrie susţinerea fiecarui concert, luând ca pe o provocare modul de a distra publicul, dar și de a păstra adevăratul spirit al muzicii țigănești.

Când Fanfare Ciocărlia – orchestra de alămuri din satul  „ascuns” Zece Prăjini, aflat în nord-estul României – susținea primele concerte, publicul primea muzică țigănească 100%.

Izolarea satului Zece Prajini de  lumea exterioară – sat situat intr-o vale cețoasă, cu drumuri murdare străbătute de gâște,  cai și căruțe; în care locuiesc  optzeci de familii de țigani fermieri, care trăiesc un stil de viață rurală tradițională dictat de anotimpurile naturii – a continuat chiar și  sub comunism. Cumva vechi fanfare  de tradiție otomană, care însoțeau armate, nunți și înmormântări au continuat să existe aici, pe când altele muriseră de mult în restul României. Henry Ernst, un fan tânăr al muzicii germane, rătăcit în sat în 1996, a găsit acolo o tradiție vie pe care știa că lumea întreagă o va îmbrățișa.

Așa s-a născut Fanfare Ciocărlia – al cărui nume se traduce prin „cântecul ciocârliei ” .

Trupa a asaltat Europa în 1997, ritmurile sale explozive cucerind deopotrivă fanii muzicii punk jazz, funk și pe toți cei care iubesc pur și simplu, muzica. Până și fanii muzicii clasice au îmbrățișat Fanfare Ciocărlia, de atunci aceasta concertand în numeroase săli de prestigiu și filarmonici. Viteza amețitoare, detaliile tehnice, ritmurile explozive și sunetele dulci-acrișoare fac diferența de orice altă fanfară.

Toți cei care au ascultat Fanfare Ciocărlia au fost de acord asupra unui singur lucru – este cea mai rapidă fanfară din lume.
Fanfare Ciocărlia a continuat să cucerească pe rând Statele Unite ale Americii, Japonia și Australia. Țiganii poate că vorbeau numai dialectul lor, dar muzica rromani vorbea o limbă de circulație internațională și publicul a răspuns acesteia prin transformarea concertelor în adevărate petreceri explozive. Sunetul Fanfare Ciocărlia era ceva nou.

Renumita publicaţie londoneza „The Times” descria  Fanfare Ciocârlia ca fiind „un sunet greu, foarte puternic”.

De-a lungul timpului Fanfare Ciocărlia s-a făcut cunoscută şi iubită în întreaga lume, a fost sarbatorită de către critici și promovată în toate tipurile de mass-media. Are aparitii in mai multe

filme şi  interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei „James Bond” şi „Caravana” lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii rome. Varianta lor pentru piesa „Born To Be Wild” a fost inclusă, în 2006, în filmul „Borat”, cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune a IKEA Marea Britanie.


Fanfare Ciocărlia nu a creat doar muzică excelentă, ci a adus un aport imens şi teatrului muzical – Gypsy Queens & Kings (care a reunit mulți dintre cei mai mari muzicieni romi din Europa) şi Balkan Brass Battle (in care românii se confruntă cu o orchestră sârbă), sunt exemple de spectacole susţinute în cadrul unui turneu mondial de mare succes.

Fanfare Ciocărlia a lansat opt ​​albume, multe dintre ele dominând topurile europene.

In 2006 trupa a primit prestigiosul premiu pt Europa la BBC Radio World Music Awards .

DVD-ul „Brass On Fire” a fost declarat de către revista Songlines ca „stabilirea unui nou standard pentru documentare muzicale”.

Pe 11 decembrie 2012 Fanfare Ciocărlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru Pace, alături de Jennifer Hudson, Seal, Ne-yo, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh. Evenimentul a fost deschis printr-un recital susţinut de Kylie Minogue. Prezentatori au fost Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler. Reprezentantii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene, Prinţul Haakon al Norvegiei şi preşedintele Comitetului Nobel i-au aplaudat la scenă deschisă pe membrii fanfarei Ciocărlia.

Cu peste 1.200 de concerte susţinute în cei 15 ani de carieră, Fanfara Ciocărlia este considerată un bun exemplu de succes

O spun toţi pur și simplu: nimeni nu o face mai bine, nu depune mai mult efort, nu o face mai repede, si intr-un mod mai trăznit decât Fanfare Ciocărlia.

Fanfare Ciocărlia in concert:

  •        BBC 3 Planet Award 2006 – http://www.youtube.com/watch?v=eMMyYN4N318
  •        Oslo, dec. 2012 – http://www.youtube.com/watch?v=UBLXC03dG_M
  •       „Born To Be Wild” http://www.youtube.com/watch?v=9YWvUJOQf8g&list=UU8XZBNlUdE54Jz03qZJ6G1Q&index=24

Media:

www.facebook.com/fanfareciocarlia
www.fanfare-ciocarlia.com
www.myspace.com/fanfareciocarlia

label website:

asphalt-tango.de

ultimul material lansat:

CD & Vinyl: „Balkan Brass Battle”

http://www.asphalt-tango.de/records/markovic_ciocarlia/artist.html

Fanfare Ciocărlia va concerta la Bucureşti pe  24 aprilie 2013 în Silver Church.
Pentru concertul din Bucureşti se pun în vânzare la presale un număr limitat de bilete la preţul de 35 de ron.

Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, www.myticket.ro, www.iabilet.ro, www.rezervariclub.ro  sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti) şi  magazinele Diverta.

Detalii legate de accesul la concert,  informaţii referitoare la rezervări şi bilete se găsesc la fiecare locaţie în parte.
Un eveniment recomandat de Radio Guerrilla.

 

Parteneri media: Rock Events, TVR, Radio România Cultural, România Libera, Ziarul Ring, B24 Fun, Şapte Seri, Cocor Media Channel,  220.ro, Iconcert.ro, InfoMusic.ro, Port.ro, Ziare.com, BestMusic.ro, Metalhead.ro, Studentie.ro, Metropotam.ro, Orasulm.eu, Tillate.com, feeder.ro,

Parteneri: Comunicatedepresa.ro, Vinsieu.ro, Cooperativa urbana, Mixtopia, Urbanthings, Pubbing.ro, inOras.ro, Teenpress.ro, Rockstage.ro, Let’s rock.ro, etc.

Pentru detalii legate de acreditări de presă, acreditări foto  marketing@rockevents.ro

copyright foto: Arne Reinhardt

Go to Top