solutii de la Fluke incalzirea scolilor-4

Chiar când redactam acest material, prognoza meteorologică pentru România se schimba dramatic. În nordul țării: căderi masive de zăpadă și, în plus, cod galben de ninsori și ger.

Școlile încălzite prost (sau deloc), cu soluții constructive ineficiente, de multe ori cârpite cu te miri ce, sunt, poate, cel mai îngrijorător subiect din desfășurătoarele jurnalelor de știri. Subiectele vin, interesul autorităților e trecător, iar copiii continuă să înghețe la ore.

Privind superficial, problema s-ar putea rezolva ușor, cu o investiție. La o privire mai atentă, construcțiile trebuie diagnosticate din punct de vedere termic, iar dacă instrumentele nu sunt suficient de performante, procesul de măsurare și analiză devine costisitor și, din păcate, deficitar.

Clădirile de interes public, dar și complexurile rezidențiale, clădirile de birouri, imobilele de patrimoniu trebuie supuse unor măsurători și expertize înainte ca problemele să devină urgențe. Mai important: se pot  menţine în funcţiune instalaţiile, produsele şi sistemele, în mod proactiv, în loc să reacţionăm continuu la defecţiunile apărute pe neaşteptate. Dacă ne gândim la politicile de management public, ar fi un mare pas înainte.  Fluke produce și distribuie produse de top pentru depistarea problemelor critice pentru activitate înainte ca acestea să apară. Fluke produce camerele cu infraroşu ce pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicaţii:

  • Descoperirea garniturilor instalate incorect la ferestre sau uşi
  • Detectarea pătrunderii umezelii sau posibila existenţă a mucegaiului şi a ruginii
  • Verificarea lipsei sau a gradului de deteriorare a izolaţiei
  • Detectarea dezechilibrelor şi suprasarcinilor electrice
  • Îmbunătăţirea programelor de inspecţie şi întreţinere preventivă
  • Identificarea oportunităţilor de economisire a energiei şi a costurilor
  • Identificarea sistemelor electrice şi mecanice
  • Detectarea problemelor legate de sistemul de încălzire/răcire a aerului
  • Inspectarea defectelor structurale

 Atenția la detalii cu impact mare.

Fluke înțelege, după atâția ani de experiență, de ce au specialiștii nevoie în asemenea situații.

Camera cu infraroşu Ti400 este concepută pentru aplicaţii care necesită rezoluţie mare şi sensibilitate termică (NETD) redusă. De asemenea, este echipată şi cu conectivitate wireless pentru partajarea rapidă şi simplă a imaginilor, focalizare automată LaserSharp® pentru imagini focalizate perfect, de fiecare dată, precum şi un ecran tactil capacitiv, rezistent, cu înaltă rezoluţie, de 640×480, pentru navigarea rapidă prin meniu. Prin aplicația SmartView Mobile putem crea pe teren un raport de inspecţie şi comunica direct cu clientul sau managerul prin dispozitivul Apple® iPhone® sau iPad.

Camera cu infraroşu Ti125 este echipată cu IR-OptiFlex™ pentru captură de imagine fără focalizare, cu flexibilitatea de a comuta la modul manual pentru imaginile din spaţii înguste.

Pentru uz general, camera cu infraroşu Ti100 oferă imagini cu infraroşu complete şi captură de imagine fără focalizare.

 

Precizie. Rapiditate. 

Linia de camere cu infraroşu de la Fluke permite identificarea rapidă şi evidenţa locaţiilor inspectate, prin adăugarea unor imagini digitale suplimentare (IR-PhotoNotes™), care ajută la efectuarea raportului referitor la locaţie sau la situaţiile unice, la punctul de inspecţie.

Timpul înseamnă bani.

Capacitatea de a depana rapid şi cu precizie o problemă şi de a concepe un plan pentru reluarea activităţii este critică pentru succesul operațiunii. Poate vorbim de câteva clase de micuți care tremură la ore și despre care, mai rău, părinții știu că sunt în siguranță, la căldură. Să ne gândim la instituții publice care funcționează normal, fără pierderi termice semnificative, în parametri care ar permite economii bugetare substanțiale.

Despre Fluke

Fondată în 1948, Fluke Corporation este lider mondial în instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clienții Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni și metrologi care instalează, diagnostichează și administrează echipamente electronice și electrice industriale și procese de calibrare.

# # #

Fluke este marcă înregistrată a Fluke Corporation. Numle companiilor și produselor menționate în acest document sunt deținute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitați website-ul Fluke: http://www.fluke.com/fluke/roro/home/

Go to Top