Global Shapers Community și Procter & Gamble (P&G) au anunțat semnarea unui parteneriat pentru a accelera progresul în ceea ce privește egalitatea de gen, în cadrul Forumului Economic de la Davos. Inspirată de Campania #WeSeeEqual, derulată de Procter & Gamble, Global Shapers Community va mobiliza puterea colectivă a peste 7,000 de membri Global Shapers, din 157 de țări, inclusiv România, pentru a crește gradul de conștientizare și mobiliza la acțiune.

Datorită celei mai mari populații de tineri din istorie la nivel global, există o oportunitate fără precedent a acestora de a-și asuma un rol activ în modelarea viitorului. Pornind o conversație digitală dedicată egalității de gen, mișcarea Shapers în social media îi va încuraja pe tineri să își asume rolul de lideri, să își folosească vocea pentru a modifica status quo-ul și pentru a aspira la o lume unde nu există discriminare.

Parteneriatul cu Procter & Gamble include un grant de 100,000 de dolari

Hub-uri Shapers din 157 de țări vor fi invitate să își prezinte ideile sub forma unor proiecte menite să dărâme stereotipurile și să promoveze egalitatea de gen. Cinci propuneri câștigătoare vor primi fiecare câte 20.000 de dolari, pentru a implementa proiectul la nivelul orașului de unde provin.

Carolyn Tastad, Președinte P&G America de Nord, s-a întâlnit la Davos cu reprezentanți ai comunității Shapers pentru a le împărtăși din experiența ei și a le oferi recomandări. “Pentru a pune punct discriminării de gen, trebuie să vorbim despre ea în mod public, astfel încât oamenii să fie mai informați și să o combată. Împreună cu Shapers, credem că, schimbând modul în care gândim și vorbim despre femei, putem crea locuri de muncă mai bune și, în general, o lume mai bună,” explică ea.

Wadia Ait Hamza, Director al Global Shapers Community, prezentă la Forumul Economic Mondial, adaugă: “Suntem mândri să activăm talentele, energia și determinarea Global Shapers Community în susținerea egalității de gen. Această generație a moștenit provocări globale uriașe dar are abilitatea de a crea o schimbare durabilă și de a oferi soluții care pot fi replicate de tineri din întreaga lume.” 

Forumul Economic Mondial reunește anual peste 3,000 lideri din mediul  de afaceri, instituții guvernamentale, organizații internaționale, societatea civilă, mediul academic, massmedia și arte. Principalul scop al întâlnirii este stabilirea unei agende care să conducă la o mai bună colaborare, între toate părțile implicate, pentru a aborda provocările politice, economice și sociale actuale.

Înființată de Forumul Economic Mondial, Global Shapers Community este o rețea de tineri cu vârsta sub 30 de ani care colaborează pentru a aborda provocările locale, regionale și globale. Cu peste 7,000 de membri, Global Shapers Community reunește 378 de centre urbane din 157 de țări. În fiecare oraș, echipele Shapers se organizează pentru a crea proiecte care răspund nevoilor comunității. Acestea acoperă o arie largă de probleme, de la măsuri în caz de dezastre și combaterea sărăciei, până la lupta împotriva schimbărilor climatice și construirea de comunități incluzive. Membrii Shapers sunt caracterizați prin diversitate în ceea ce privește experiența, educația, veniturile și originea, dar au ca numitor comun dorința de a genera schimbarea. Global Shapers Community este o organizație independentă, neutră, non-politică și non-profit.

Pentru mai multe informații despre Global Shapers Community, vizitați: www.globalshapers.org

 Despre Procter & Gamble: P&G deservește clienți din întreaga lume având unul dintre cele mai puternice portofolii de mărci importante, de calitate şi de încredere, precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®. Comunitatea P&G cuprinde operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vizitați http://www.pg.com pentru ultimele știri și informații despre P&G și mărcile sale.