window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Amphion este unul dintre cele mai importanti producatori de aparatura stereo si Hi-Fi. Acum puteti gasi produsele acestui fabricant in Romania prin intermediul Stereoclub

Brandul Amphion este unul dintre cele mai puternice marci prezente pe piata produselor Hi-Fi High-End din lume. Marca finlandeza a imbinat solutii tehnice revolutionare in produsele sale. Produsele brandului Amphion s-au remarcat prin:

– usurinta in integrare – sunt proiectate sa se integreze usor in spatiul in care se face auditia. Folosirea noii tehnologii waveguide face ca ascultatorul sa fie in centrul atentiei in orice conditii s-ar efectua ascultarea.

– boxele Amphion au crossoverul realizat la o gama diferita de frecvente – 1200Hz – 1600 Hz. Majoritatea celorlalti producatori au adoptat o varianta cu frecvente intre 2000-3500Hz. Diferenta este data de sensibilitatea urechii umane in aceasta zona a spectrului auditiv. Intre 2000 si 3500 Hz urechea umana poate sesiza diferente foarte mici, de ordinul a 0.1 dB. Aceasta este zona critica a spectrului auditiv. Fabricantii de la Amphion au ales aceasta solutie pentru a evita plasarea frecventei de crossover in zona cu sensibilitate maxima pentru urechea umana. In acest mod sunt evitate efectele suparatoare ce apar in cazul frecventelor de taiere.

– sursa punctiforma a sunetului – majoritatea producatorilor de boxe foloseste frecvente de crossover de 2000-3500Hz. Aceasta abordare face ca urechea sa perceapa doua sunete diferite: unul produs de tweeter, celalalt de catre woofer. Finlandezii de la Amphion au ales varianta in care distanta dintre difuzoare este mai mica decat frecventa de taiere. Rezultatul este obtinerea unui sunet ce este perceput ca avand o sursa unica.

– amplasarea revolutionara a tweeter-ului – pe aceeasi linie cu voicecoil-ul woofer-ului. Majoritatea concurentilor din zona Hi-fi a ales pozitionarea suportului tweeter-ului in plan diferit de cel al woofer-ului. Plasarea acestuia in plan diferit face ca sunetul sa plece cu un usor defazaj, usor sesizabil la auditii. Amphion a ales varianta cu plasarea tweeter-ului la acelasi nivel cu al zonei din spate a woofer-ului de frecvente medii. In acest mod acuratetea timing-ului nu mai constituie o problema pentru ascultator.

Stereoclub este unicul distribuitor al produselor Amphion in Romania.

Pentru detalii suplimentare si auditii va asteptam cu placere la showroom-ul deschis in Bucuresti in Str Iuliu Valaori 28, Sector 3

Tel: 0726.356.552 sau 0371.191.715
e-mail info@stereoclub.ro
web: www.stereoclub.ro
catalin.nichita@aoy.ro
http://www.stereoclub.ro

2013-12-02T19:46:35+02:0026 aprilie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, industrie / tehnologie / stiinta / cercetare|
Go to Top