Amphion este unul dintre cele mai importanti producatori de aparatura stereo si Hi-Fi. Acum puteti gasi produsele acestui fabricant in Romania prin intermediul Stereoclub

Brandul Amphion este unul dintre cele mai puternice marci prezente pe piata produselor Hi-Fi High-End din lume. Marca finlandeza a imbinat solutii tehnice revolutionare in produsele sale. Produsele brandului Amphion s-au remarcat prin:

– usurinta in integrare – sunt proiectate sa se integreze usor in spatiul in care se face auditia. Folosirea noii tehnologii waveguide face ca ascultatorul sa fie in centrul atentiei in orice conditii s-ar efectua ascultarea.

– boxele Amphion au crossoverul realizat la o gama diferita de frecvente – 1200Hz – 1600 Hz. Majoritatea celorlalti producatori au adoptat o varianta cu frecvente intre 2000-3500Hz. Diferenta este data de sensibilitatea urechii umane in aceasta zona a spectrului auditiv. Intre 2000 si 3500 Hz urechea umana poate sesiza diferente foarte mici, de ordinul a 0.1 dB. Aceasta este zona critica a spectrului auditiv. Fabricantii de la Amphion au ales aceasta solutie pentru a evita plasarea frecventei de crossover in zona cu sensibilitate maxima pentru urechea umana. In acest mod sunt evitate efectele suparatoare ce apar in cazul frecventelor de taiere.

– sursa punctiforma a sunetului – majoritatea producatorilor de boxe foloseste frecvente de crossover de 2000-350