window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Profesionistii Citibank Romania pregatesc tinerii pentru competitia europeana de simulare bancara

Peste 200 de elevi din 6 licee si colegii din Bucuresti au beneficiat de sesiuni de pregatire cu profesionisti din Citibank pentru participarea la competitia europeana de simulare bancara Banks in action Challenge 2011.

In perioada 25 octombrie 5 noiembrie, 10 consultanti voluntari Citibank au explicat elevilor de la colegiile nationale: Mihai Viteazul, Ion Luca Caragiale, Spiru Haret, colegiul national de Informatica Tudor Vianu si colegiile economice A.D. Xenopol si Hermes modul de functionare a mecanismelor financiar bancare, instrumentele bancare, politici de marketing practicate pe piata, au analizat produsele si serviciile bancare si au discutat jocul dobanzilor pe piata.

Este al saselea an in care consultantii voluntari Citibank contribuie, prin prezenta la clasa si online, cu exemple din experienta profesionala si consultanta la educatia financiar-bancara a tinerilor.

In competitia de simulare bancara, elevii conduc banci virtuale si joaca rolul de bancheri, administrind imprumuturi, economii, stabilind rate ale dobanzii si sunt pusi in situatia de a intelege notiunea de risc si de a analiza rapid informatii financiare si de afaceri. In 2010, elevii romani au obtinut locul 3 la finala Banks in Action Challenge desfasurata la Bruxelles, la care au participat elevi din Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia, Romania si Serbia. Aceasta competitie este parte a programului de educatie financiara pentru tineri Bancile si sistemul bancar derulat de Junior Achievement (JA) in liceele din Romania, cu sprijinul Citibank Romania si Citi Foundation.

Tibor Pandi, Director General Citibank Romania, a declarat: Citibank este o companie devotata comunitatii din care face parte si interesata de proiectele comunitare sustenabile, cum sunt cele initiate de catre Junior Achievement. Educatia financiara este una dintre principalele zone de interes pentru strategia globala de responsabilitate sociala corporativa a grupului si reprezinta modalitatea prin care impartasim tinerilor expertiza noastra, din dorinta de a-i educa in sensul administrarii responsabile a resurselor financiare”.

Un program dinamic, ce aduce laolalta nu numai suportul financiar al Citigroup Foundation, pentru al saselea an consecutiv, dar si oportunitatea tinerei generatii de a se intalni cu generatia de profesionisti din banca. Experienta, cunostintele, entuziasmul lor vor face cu siguranta un succes din aceasta noua editie a proiectului., Stefania E. Popp, CEO Junior Achievement Romania.

Despre programul de educatie financiara Bancile si sistemul bancar

Programul Bancile si sistemul bancar isi are originea in Argentina si a fost creat in 1996. Pe parcursul celor 14 ani, proiectul s-a extins in America, Europa, Orientul Mijlociu si pana in Africa.
Programul ofera elevilor (15 – 19 ani) informatii despre sistemul si serviciile bancare, de la modul de functionare a bancilor, instrumentele si serviciile bancare, tipuri de conturi, tipuri de credite.
Programul se deruleaza in Romania din 2006, in parteneriat cu Citibank Romania si cu sustinerea Citi Foundation si a inregistrat in cei 5 ani de implementare peste 13 000 de elevi participanti. Mai multe informatii pe www.banciinactiune.jaromania.org

Consultantii voluntari Citibank participanti la clasa:

Tibor Pandi, Director General Citibank Romania
Luis Tomassonni, Director Retail
Lucia Caprita, Coordonator Vanzari Produse de Gestiune a Lichiditatilor
Madalina Dubiczki, Director Marketing
Marius Dorner, Director Departament Companii Mari
Stefan Danci, Director Departament Companii Multinationale
Simona Anghel, Manager Relatii Clienti
Theo Buftea, Sef Serviciu Marketing Trezorerie
Daniel Nitu, Ofiter Bancar Trezorerie
Adina Popa, Manager Training

Liceele si colegiile participante

Colegiul Economic A.D. Xenopol
Colegiul Economic Hermes
Colegiul National de Informatica Tudor Vianu
Colegiul National „Spiru Haret”
Colegiul National Mihai Viteazul
Colegiul National „Ion Luca Caragiale”

Pentru informatii suplimentare:

Junior Achievement Romania
Daniela Staicu
Manager Marketing
Tel: +40 730 330 881
E-mail: daniela.s@jaromania.org
Website: www.jaromania.org

Citibank Romania
Cristina Staiculescu
Director Comunicare
Tel: +4 021 – 203 52 02
E-mail: cristina.staiculescu@citi.com
Website: www.citibank.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top