Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, aproape și-a dublat veniturile în prima jumătate a anului 2013, față de aceeași perioadă a anului trecut. O concentrare mai activă pe activitățile de core business și o intensificare a tranzacțiilor au avut ca rezultat cele mai bune performanțe ale Saxo Bank din 2010 încoace. Profitul net a crescut de 6 ori, comparabil cu aceeași perioadă a anului trecut.

În prima jumătate a anului, Saxo Bank a avut venituri EBIDTA în valoare de peste 90 de milioane EUR, inclusiv taxele, amortizările, deprecierea, veniturile asociaților și din joint ventures, ceea ce este mai mult decât dublu față de cele 35 de milioane EUR din 2012. Profitul net obținut în primele 6 luni a crescut de 6 ori, ajungând la 35 de milioane EUR.

Întreaga activitate tranzacțională a Băncii a crescut în prima jumătate a lui 2013, cu volume în creștere pe FX și volatilități față de 2012. Volumele de tranzacționare pe FX options și CFD-uri au crescut, de asemenea, față de anul trecut.

Veniturile operaționale ale grupului au atins, în prima jumătate a anului, 234 milioane EUR, cu 24% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Saxo Bank continuă să pună accent pe activitățile principale de business și pe platformele și tehnologia de tranzacționare multi-asset pe care le deține. Banca a extins permanent gama de produse cu noi cross-uri valutare, portofolii ETF și o versiune mobilă a principalului website comercial și a menținut un nivel ridicat de investiții în dezvoltarea platformei de tranzacționare. Această concentrare pe activitățile de bază a condus la reducerea participațiilor Băncii din anumite businessuri, cum ar fi companiile CPH Capital, Capital Four sau Global Evolution. Mai mult, participația majoritară a Saxo Bank în EuroInvestor a fost vândută în iunie, anul acesta.

  • Venit operațional 234 milioane EUR
  • Profit brut: 54 milioane EUR
  • Profit net: 35 milioane EUR
  • Depozite colaterale ale clienților (businessul de tranzacționare): 4,9 miliarde EUR
  • Asseturi în administrare: 1,8 miliarde EUR
  • Venituri EBITDA: 90 milioane EUR

 

Kim Fournais și Lars Seier Christensen, co-fondatori și președinți ai Saxo Bank, au declarat:

“Suntem, evident, foarte mulțumiți de aceste rezultate. Saxo Bank va continua să caute modalități și oportunități de creștere, adăugând mai multe produse pe platforma de tranzacționare, țintind noi piețe și atrăgând noi segmente de clienți. În același timp, Saxo Bank se va concentra pe consolidarea relațiilor cu instituțiile financiare, traderii profesioniști și clienții de top, în timp ce va continua să-și promoveze imaginea de brand puternic în segmentul masei generale din piață.”

Saxo Bank se așteaptă ca economia mondială să își continue expansiunea, deși cu anumite inconveniente în 2013. Încrederea investitorilor a continuat să crească, cu o aversiune mai mică față de risc decât acum câțiva ani. Cu toate acestea, privind anul 2013 în ansamblu, Saxo Bank își păstrează anumite rezerve asupra situației generale a pieței, mai ales că orizonturile nu sunt foarte vizibile.

Rezultatele semestriale ale Saxo Bank:

http://storage.saxoworld.com/financial/saxo-bank-interim-report-first-half-2013.pdf

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare  pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.