Peste 500 de copii defavorizati se vor bucura de servicii sociale la standarde europene. Arhiepiscopia Craiovei va realiza, pana la finele anului 2013, doua centre sociale in orasele Craiova si Targu Jiu. Proiectele vor fi finantate prin intermediul Programului Operational Regional. Valoarea investitiei va depasi suma de 1,7 milioane de euro. Arhiepiscopia Craiovei devine un pilon tot mai important pentru zona Olteniei prin numarul mare de proiecte depuse si contractate.
Autoritatea de Management a aprobat la inceputul lunii august, prin intermediul Programului Operational Regional 2007-2013 doua noi proiecte in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale” – Domeniul major de interventie 3.2. „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”. Cele doua contracte au fost semnate, marţi, 30 august, la Craiova de IPS Irineu Popa, arhiepiscop al Craiovei şi mitropolitul Olteniei, şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia. Proiectele au fost realizate cu sprijinul firmei de consultanta Alter Ego Solutions si a echipei de proiectare Alter Ego Concept, ambele companii membre ale Alter Ego Group.
Arhiepiscopia atrage bani pentru copiii defavorizaati

Proiectul ‘Reabilitare, amenajare, etajare şi schimbare de destinaţie din casa parohiala in centru social’ are ca obiectiv transformarea unei case parohiale din Craiova, in Centrul social de zi pentru copii ‘Anastasia’. Valoarea totala a proiectului este de 3.321.222,42 lei, din care finanţarea nerambursabila este de 2.623.857,68 lei.
Cel de-al doilea proiect, intitulat ‘Centru social multifuncţional in Targu Jiu’, in valoare totala de 3.770.676,11 lei din care 2.971.292,22 lei repr