window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Proiectul studiOpera va fi prezentat la conferința națională dedicată inițiativelor realizate în România din fonduri europene

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSOpera Naţională Bucureşti  – prin Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” – a acceptat invitaţia de a participa la conferinţa naţională “România accesează fonduri europene” în zilele de 10 şi 11 iulie, manifestare organizată de „Corpul Experţilor în Accesarea Fondurilor Structurale şi de Coeziune Europene”.

Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a 2 zile, la Hotel Ramada Parc, sala Terra, Bucureşti, Bdul Poligrafiei 3-5 şi este organizat de Corpul Experţilor în Accesarea Fondurilor Structurale şi de Coeziune Europene din România, persoană juridică română de drept privat, apolitică, nonprofit, cu caracter profesional.

Prima zi (marţi, 10 iulie, 09.00 – 13.30) va fi dedicată conferinţei naţionale de informare. Agenda zilei cuprinde teme legate de fondurile structurale şi de coeziune europene, modul şi nivelul de absorbţie al acestora, proiectele finalizate şi implementate cu succes, cauzele care duc la o rată scăzută de absorbţie şi codurile deontologice ale ocupaţiilor de Manager de Proiect şi Expert în Accesarea de Fonduri Europene.

Motivul organizării acestei conferinţe este rata redusă de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune, ce constituie una dintre problemele importante cu care se confruntă România la ora actuală. Obiectivele ce se doresc a fi atinse prin acest eveniment sunt:

– conştientizarea faptului că România are nevoie de aceste fonduri nerambursabile
– crearea unui climat de lucru profesionist în rândul experţilor în accesarea fondurilor structurale şi în rândul managerilor de proiect prin aprobarea codurilor deontologice
– promovarea imaginii României şi a absorbţiei fondurilor europene

Cea de-a doua zi (miercuri, 11 iulie, 10.00- 18.00) va fi dedicată organizării unei expoziţii ce prezintă proiecte implementate şi în curs de implementare. Această expoziţie are ca scop demonstrarea abilităţii şi capacităţii ţării noastre de a accesa şi absorbi fonduri europene.

Invitaţi la acest eveniment vor fi Ministerul Afacerilor Europene, ministerele implicate în procesul absorbţiei de fonduri, autorităţile de management, organismele intermediare şi ambasadori ai statelor Uniunii Europene, alături de reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale.
*

Opera Naţională Bucureşti va fi prezentă la acest eveniment în calitate de EXPOZANT şi va prezenta proiectul “Formare profesională specifică în cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului – studiOpera”. Proiectul, cu o durată de 3 ani, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!“. Finanţarea nerambursabilă obţinută este de 17.963.028 lei, cea mai mare finanţare de acest gen acordată unui teatru din România din partea unui organism european.

Proiectul studiOpera pune accentul pe instruirea profesională a artiştilor, a tehnicienilor de scenă şi a managerilor de la toate nivelurile ierarhice, prin furnizare de cursuri la locul de muncă, cu scopul de a asigura o dezvoltare durabilă a sistemului de formare profesională. În plus, proiectul îşi propune să completeze un segment neacoperit de învăţământul tradiţional, punând la dispoziţia angajaţilor, cu ajutorul celor doi parteneri strategici – Academia Teatrului La Scala şi SVASTA ICG România – instrumente şi cunoştinţe menite să amelioreze nivelul de specializare profesională.

Finalul proiectului va însemna crearea unei structuri specializate în cadrul Operei Naţionale Bucureşti, un Studio (studiOpera) similar Academiei Teatrului La Scala, ce va fi un furnizor autorizat de training pentru domeniile specifice artelor spectacolului: artistic, tehnic şi management cultural. Beneficiari ai acestei noi structuri specializate vor fi, alături de angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din domeniul artelor spectacolului, precum şi alte persoane interesate din ţară şi din străinătate, care doresc să lucreze în acest domeniu.

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi accesând link-ul: www.studiopera.eu

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top