In 8-9 iulie, orele 9.30 -17.00 la Bucuresti va avea loc Seminarul National de Promovare a Educatiei Globale/Educatiei pentru Dezvoltare in Romania.

Scopul intalnirii este de a aduce impreuna actorii cheie din domeniu din Romania si de a sensibiliza organismele guvernamentale si neguvernamentale asupra educatiei pentru dezvoltare. Seminarul va constitui o oportunitate de a schimba informatii, bune practici si de a explora posiiblitatile de cooperare intre actorii relevanti din educatia pentru dezvoltare prin prezentarea contextului european din acest domeniu si a modului in care acesta poate fi reflectat la nivel national. Pe baza acestei analize, un posibil rezultat al intalnirii va fi pregatirea unei strategii nationale de educatie globala/educatie pentru dezvoltare si a unui plan de actiune.

Intalnirea va gazdui aprox. 50 de participanti din ministere, agentii guvernamentale, reprezentanti ai ONG-urilor care activeaza in domeniul educatiei globale/educatiei pentru dezvoltare de la nivel national, regional si local, autoritati locale, experti straini, cat si reprezentantul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei.