window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Promovarea Educatiei Globale/ Educatiei pentru Dezvoltare in Romania / Bucuresti / 08-09 iulie 2010

In 8-9 iulie, orele 9.30 -17.00 la Bucuresti va avea loc Seminarul National de Promovare a Educatiei Globale/Educatiei pentru Dezvoltare in Romania.

Scopul intalnirii este de a aduce impreuna actorii cheie din domeniu din Romania si de a sensibiliza organismele guvernamentale si neguvernamentale asupra educatiei pentru dezvoltare. Seminarul va constitui o oportunitate de a schimba informatii, bune practici si de a explora posiiblitatile de cooperare intre actorii relevanti din educatia pentru dezvoltare prin prezentarea contextului european din acest domeniu si a modului in care acesta poate fi reflectat la nivel national. Pe baza acestei analize, un posibil rezultat al intalnirii va fi pregatirea unei strategii nationale de educatie globala/educatie pentru dezvoltare si a unui plan de actiune.

Intalnirea va gazdui aprox. 50 de participanti din ministere, agentii guvernamentale, reprezentanti ai ONG-urilor care activeaza in domeniul educatiei globale/educatiei pentru dezvoltare de la nivel national, regional si local, autoritati locale, experti straini, cat si reprezentantul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei.

In cadrul seminarului se vor dezbate principalele provocari si perspective pentru educatia globala/educatia pentru dezvoltare in Romania, rolul societatii civile si al autoritatilor locale in domeniu, perspectivele europene privind educatia globala/educatia pentru dezvoltare si rolul institutiilor europene in sprijinirea dezvoltarii acestora in noile state ale UE.
Acest seminar este organizat de Grupul de Lucru pentru Educatia pentru Dezvoltare al FOND cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Evenimentul are loc in colaborare si cu sprijinul Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei si al Comisiei Europene.

Mai multe informatii pot fi obtinute accesand: www.fondromania.org

Adela Rusu, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale din Romania – FOND
Splaiul Independentei, 2K, et. 4, Sector 3, Bucuresti, Romania
Tel: 004 07 34 32 56 62, Fax: 004 021 3100180
E-mail: adela.rusu@fondromania.org, website: www.fondromania.org

Gordana Berjan, Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei
E-mail: Gordana.berjan@coe.int, website : www.nscentre.org
Tel: +351 93 319 09 07
adela.rusu@fondromania.org
http://www.fondromania.org

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top