Protecţia aplicaţiilor este critică pentru continuitatea afacerilorAgora Group a organizat ieri prima Conferință de Tehnologie Agora din acest an, dedicată noutăţilor din domeniul stocării datelor şi soluţiilor de asigurare a continuităţii afacerilor.

Cristian Mierlea, IT Infrastructure Solutions Business Unit Manager, Crescendo, a spus: “Planurile de continuitate a afacerii sunt o componentă a politicii de securitate deoarece implică diminuarea riscurilor, asigurarea resurselor materiale, umane, financiare şi definirea procedurilor. Erorile neplanificate de sistem se datorează în proporţie de 20% factorilor de mediu, de alimentare sau dezastrelor naturale, 40% sunt erori de aplicaţie iar 40% erori de operare. Cu portofoliul larg de soluţii de stocare HP  este de lider de piaţă pentru protecţia datelor şi a toleranţei la dezastru.”

Hans Lamprecht, Country Manager Romania, NetApp, a subliniat faptul că vremurile dificile economice forţează întreprinderile să crească economia de costuri şi eficienţa operaţională. Majoritatea companiilor care nu reuşesc să protejeze aplicaţiile critice n