Protocol de colaborare intre Primaria Sectorului 3 si Scoala Natională de Studii Politice si Administrative

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, și rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, au semnat astăzi un protocol de colaborare între instituțiile pe care le conduc, în vederea iniţierii şi sprijinirii unor proiecte educaţionale și cultural-științifice comune.

În urma semnării acestui protocol, Primăria Sectorului 3 va colabora cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative în vederea organizării unor manifestări educaţionale și științifice (simpozioane, congrese științifice). Totodată, Primăria Sectorului 3 va permite practica studenților în departamentele administrației locale și are disponibilitatea de a promova proiecte comune.

Trebuie să găsim cât mai multe soluţii de a învăţa unii de la alţii şi de a încerca să ne promovăm reciproc. Acesta este motivul pentru care ne aflăm astăzi aici, pentru a semna un protocol cu SNSPA. Sper ca această colaborare să funcţioneze şi să fie cât mai benefică. De asemenea, e un moment oportun de a realiza proiecte comune, prin care să atragem fonduri europene. Am semnat deja o serie de parteneriate cu alte universităţi şi roadele nu au întârziat să apară, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Mulţumim Primăriei Sectorului 3 pentru iniţiativa acestui parteneriat. Concret, vom colabora în ceea ce priveşte practica studenţilor, participarea la Şcoala Vocaţională, disponibilitatea de a participa împreună la proiectele de atragere a fondurilor europene. SNSPA este şcoala de guvernare a României. Ceea ce ne diferenţiază de celelalte universităţi din România este faptul că suntem foarte conectaţi cu lumea reală a politicii, a administraţiei publice, a managementului. Primăria Sectorului 3 are aceeaşi filosofie cu SNSPAul, aceea de a fi cât mai aproape de lumea reală, a declaratprof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative va acorda asistență didactică pentru proiectul Şcoala Vocațională, prin identificarea de aptitudini/talente pentru elevii din învățământul preuniversitar din sector și îndrumarea acestora către anumite facultăți.

De asemenea, va sprijini cadrele didactice din Sectorul 3 în vederea dezvoltării de proiecte educaționale și culturale și realizarea de activități extracurriculare în domeniile comunicare şi relaţii publice, administraţie publică şi relaţii internaţionale.

Acest parteneriat se va derula timp de patru ani, începând de astăzi, 25 iunie, până la data de 25 iunie 2018.

Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu următoarele universităţi: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu şi Universitatea Naţională de Arte.