Protocol de colaborare intre Primaria Sectorului 3 si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, și rectorul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Dan Dediu Sandu, au semnat astăzi un protocol de colaborare între instituțiile pe care le conduc, în vederea iniţierii şi sprijinirii unor proiecte educaţionale și cultural-științifice comune.

În urma semnării acestui protocol, Primăria Sectorului 3 va colabora cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti în vederea organizării unor manifestări educaţionale și științifice (simpozioane, congrese științifice). Totodată, Primăria Sectorului 3 are disponibilitatea de a promova proiecte comune.

Îmi face plăcere să ne întâlnim astăzi la Centrul Cultural Casa Artelor cu ocazia semnării protocolului de colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică, instituţie care promovează prin excelenţă cultura. Ne dorim să găsim modalităţi pentru ca elevii să poată studia în şcoli muzica la un nivel avansat. De altfel, avem chiar un program, „Pepiniera de talente”, prin care căutăm copii cu potențial artistic pentru a-i forma și îndruma spre o carieră în domeniile în care pot excela. Sunt optimist în privinţa semnării acestui parteneriat și sper ca în cel mai scurt timp să vedem rezultatele muncii noastre, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Suntem alături de Primăria Sectorului 3 care este prima instituție ce a avut această inițiativă de a încheia parteneriate. Noi suntem interesați să promovăm cultura și iată că oferta domnului primar Robert Sorin Negoiță  este una incitantă și foarte utilă pentru bucureșteni. Trebuie pus accentul pe componentele artistice, muzică, literatură, teatru, iar acestea trebuie aduse în fața marelui public. Acest parteneriat este o rază de lumină pentru ceea ce se va întâmpla bine atât din punct de vedere al vieții comunitare, cât și al muzicii. Prin implicarea noastră în școli ne vom implica mult mai bine în viața comunității”, a declarat rectorul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Dan Dediu Sandu.

Universitatea de Muzică va acorda asistență didactică pentru proiectul Şcoala Vocațională, prin identificarea de aptitudini/talente pentru elevii din învățământul preuniversitar din sector și îndrumarea acestora către anumite facultăți. De asemenea, va sprijini cadrele didactice din Sectorul 3 în vederea dezvoltării de proiecte educaționale și culturale și realizarea de activități extracurriculare.

Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a semnat acorduri-cadru cu următoarele universităţi: Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Naţională de Arte şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.