window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Radio România Cultural deschide noul sezon!

  • Radio România Cultural deschide noul sezon!

 Radio România Cultural deschide noul sezon!Viaţă culturală, evenimente, idei originale, analize, actualitate, dezbateri, istorii, poveşti, poezie, teatru, fapte artistice şi creioane imaginare cu care sunt ele desenate – toate acestea şi încă multe altele se regăsesc în ghiozdanul Radio România Cultural, pregătit pentru redeschiderea sezonului!

Şi în această toamnă Radio România Cultural va fi actual, dinamic, prezent , atent, pertinent – reflectând şi analizând în profunzime viaţa culturală. Emisiunile noastre vin cu  cu veşti bune, muzică, reportaje şi analize culturale de calitate, pentru o stare de normalitate ce va dura întreaga zi.

La micul dejun serviţi Espresso-matinalul care vă oferă un meniu cultural „100%valoric” şi cât se poate de proaspăt. De la 7.15, Dana Ivanov şi Radu Croitoru promit zâmbet şi informaţie, muzică şi inspiraţie – din fiecare câte puţin, pentru un matinal senin!

De la ora 9.00, pătrundem într-o altfel de dimineaţă – cu tineri, străzi, tramvaie, muzică. O Dimineaţă crossover proiectată de Maria Balabaş.

La 10.00 Valentin Protopopescu şi Rãzvan Dolea caută Texte şi pretexte pentru a vă ţine aproape de aparatul de radio, iar la ora 11.00 plonjăm în actualitate cu Adela Greceanu şi Matei Martin care discută şi întorc pe toate feţele Timpul prezent.

La ceasul prânzului vă propunem o siestă culturală, un ceas de taifas pe îndelete cu Atila Vizauer, Ema Stere şi invitatul lor, acelaşi de luni până vineri la Vorba de cultură.

De la ora 13.15 suntem conectaţi la lumea ştiinţifică, Corina Negrea şi Dan Manolache având grijă să pună Ştiinţa în cuvinte potrivite, iar apoi, de la ora 14.15, Sorina Goia ne invită în Oaza de muzică – o jumătate de orã oferitã de Radio România Cultural celor care vor sã respire muzica.

Cum le-ar fi arătat cariera dacă ar fi rămas în România şi cum le-a fost drumul până la afirmare? Ce le oferă ţara de adopţie şi ce ar trebui să le ofere România pentru a se întoarce? Există a „vârstă a reîntoarcerii?” Dar dacă nu au plecat, atunci de ce au rămas? Sunt întrebari la care răspund, la ora 15.30, cei ce s-au Născut în România. De la ora 16 ne abandonăm plăcerii de a spune poveşti – alt fel de poveşti, mai vii, mai suculente, mai actuale – la Storymania – o linie de documentare originale!

Evenimentele după amiezei călătoresc cu Expresul de seară, cu oprire la Radio România Cultural la ora 18.30. Conductori: Anca Mateescu şi Diana Joicaliuc.

Iar seara devenim meditativi şi pe măsură ce apune soarele putem spune liniştiţi că „nouă ne plac toate piesele de la radio, mai ales dacă sunt de teatru”, dar savurăm cu egală plăcere un concert simfonic, sau o seară de operă.

On air pe frecvenţele din întreaga ţară şi on line pe www.radioromaniacultural.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top