window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Oltea Serban-Parau Foto_Virgil OprinaLa Berlin a avut loc, pe 25 octombrie 2013, a opta ediţie a summitului grupului de cultură al EBU – Uniunea Europeană de Radio, a cărui temă a fost “Roads to the Future – Căile către viitor”.

Au participat 40 de reprezentanţi din 20 de ţări. Subiectele abordate în cadrul summitului grupului de cultură de la Berlin au vizat, în mod special, epoca  schimbărilor pe care o trăiesc toate radiourile publice europene. Concluzia tuturor este aceea că acestea sunt foarte dificile mai ales pentru cei care vor să păstreze ceea ce au dobândit deja, însă reprezintă singura soluție pentru a găsi drumurile spre viitor. De altfel, titlul conferinţei a fost Roads to the Future – Căile către viitor, una dintre direcţiile recomandate la nivel internaţional fiind aceea că trebuie găsite subiecte de larg interes si în privința radioului cultural pentru a menţine viu interesul publicului de toate vârstele.

Radio România a fost reprezentat de Oltea Şerban Pârâu, directoarea nou înfiinţatului Centru Cultural Media al radioului public românesc, care a susţinut o prezentare despre componenta culturală a Radio România şi evenimentele de anvergură internațională pe care instituţia românească le gestionează în domeniu: festivalul RADIRO, Târgul de carte Gaudeamus, festivalul Grand Prix Nova, dar şi despre proiectele naţionale cu componentă culturală, educaţională şi socială precum turneele: Pianul călător, Vioara lui Enescu la sate, Duelul viorilor etc.

La finalul lucrărilor au avut loc alegerile pentru conducerea grupului de cultură al EBU din care Oltea Şerban Pârâu face parte din 2011. În urma alegerilor, directoarea Centrului Cultural Media Radio România a fost votată pentru a face parte din conducerea acestui grup şi pentru perioada 2013-2015.

Această alegere la nivel internațional demonstrează încă o dată importanţa menţinerii şi dezvoltării componentei culturale a radioului românesc, componentă care devine un model pe plan european, ieşind din cadrul strict radiofonic şi devenind nu numai un reflector, ci şi un actant în lumea culturală, prin proiectele sale.

Foto: Virgil Oprina

Go to Top