Raiffeisen Bank ofera, incepand cu luna august, credite fermierilor care beneficiaza de subventii pe suprafata (SAPS), in baza Adeverintei de Inregistrare Fermier, emisa de APIA ( Agentia de Plati si Interventie in Agricultura).

Agricultorii pot obtine finantari, in avans, pana la 90% din valoarea subventiei APIA, valoare stabilita in 2014 la 120 euro pe hectar. Fermierii beneficiaza rapid (maxim 48 de ore) de fonduri, pe baza unei analize si documentatii simplificate, fara alte garantii.

Raiffesien Bank sustine sectorul agricol si pune la dispozitia fermierilor o gama larga de produse de finantare. Una dintre preocuparile constante ale bancii noastre este sa simplifice documentatia si analiza creditelor acordate agricultorilor si sa stabileasca un parteneriat autentic si reciproc avantajos cu clientii sai” a declarat Cristian Sporis, Vicepresedinte Corporatii la Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank ofera o gama diverisificata de produse destinate finantarilor in agricultura raspunzand astfel nevoilor din ce in ce mai diversificate ale fermierilor. De mentionat ca Fondul European de Investiții (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat in 2014 un nou acord de finantare în cadrul inițiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises). In baza noului parteneriat, Raiffeisen Bank acorda companiilor (inclusiv celor din sectorul agricol) imprumuturi in lei pe termen mediu si lung, pentru capital de lucru si investitii, in suma totala de 40 milioane de euro, in conditii atractive – dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

* * * * *
Raiffeisen Bank este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare de calitate superioara. Banca deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.700 de companii. La mijlocul anului 2014, reteaua Raiffeisen Bank numara 528 de unitati (fata de 524 in iunie 2013), peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 13.000 de EPOS-uri.