window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

RATB – Punct de vedere cu privire la accidentul din data de 06.01.2012, in care au fost implicati domnul Mircea Lucescu si un conducator de tramvai de pe linia 1

Referitor la accidentul produs in data de 06.01.2012, in care au fost implicati domnul Mircea Lucescu si un conducator de tramvai de pe linia 1, Regia Autonoma de Transport Bucuresti face urmatoarele precizari:

Conducatorul de tramvai implicat in accident a respectat normele de circulatie preventiva si a facut tot posibilul pentru evitarea evenimentului.

Acesta a utilizat toate sistemele de franare, cu care este dotat tramvaiul, frana electrodinamica de serviciu, frana electrohidraulica de oprire si stationare si frana electromagnetica cu patina, pentru situatii deosebite, insa, spatiul redus dintre tramvai si autoturism nu a permis oprirea tramvaiului si evitarea totala a evenimentului de circulatie.

Angajatul are o vechime de 19 ani in RATB si in toata aceasta perioada nu a fost implicat in accidente rutiere din culpa proprie, fiind un bun profesionist.

De asemenea, precizam ca intregul personal de bord RATB este supus controalelor medicale periodice la cabinetele de medicina muncii, conform legislatiei in vigoare.

Asteptam concluziile anchetei organelor de cercetare, abilitate sa stabileasca adevarul in acest caz si dorim sa-i transmitem pe aceasta cale domnului Mircea Lucescu urarile noastre de insanatosire grabnica.

“Am facut tot posibilul pentru evitarea accidentului. Am avut o reactie cat se poate de rapida si am actionat toate sistemele de franare de care dispune tramvaiul. Daca era un conducator mai putin experimentat in locul meu, nu reactiona atat de prompt”, declara vatmanul implicat in eveniment.

2014-04-21T17:33:31+03:0011 ianuarie 2012|Categories: auto / transporturi, COMUNICATE DE PRESA, social|Tags: , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top