window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

La mai putin de o luna pana la ziua de curatenie nationala din 24 septembrie, echipa Let’s Do It Romania! este extrem de incantata sa anunte unul dintre principalii parteneri ai proiectului si un important promotor intern al echipei nationale de actiune – RBS Romania.

Un fapt laudabil care merita amintit este acela ca pentru RBS responsabilitatea corporatista este considerata o prioritate – atat pentru felul in care isi desfasoara activitatea, cat si pentru faptul ca este luata in considerare de catre toti angajatii bancii in deciziile si actiunile zilnice. De altfel, compania a trasat 4 prioritati si directii de actiune in acest sens: reducerea impactului asupra mediului, implicarea angajatilor, educatia financiara si  investitia in comunitate.

In cadrul initiativei ce are ca scop minimizarea impactului direct asupra mediului, RBS a implementat cu succes un program integrat de reciclare pentru hartie, ambalaje PET, carton, sticla, becuri, metal, cartuse de imprimanta si altele. Mai mult, banca foloseste produse din hartie reciclata si becuri eficiente energetic, a instalat un program care permite inchiderea automata a tuturor computerelor in afara orelor de program si a implementat un sistem de video-conferinte pentru a reduce emisiile generate de transport cu masina sau avionul. Deloc de neglijat este faptul ca sediul central al RBS Romania este gazduit de o cladire care se numara printre primele constructii din Romania certificate ecologic (certificare BREEAM).

Comportamentul ecologic demn de luat ca exemplu se transpune si in promovarea in randul angajatilor prin campanii de tipul celei organizate de Ziua Mediului in 2009, cu mesajul “Be green in the office” sau implicarea angajatilor RBS in calitate de voluntari in comunitate. Astfel, in 2009, peste 180 de angajati s-au implicat in una sau mai multe activitati de voluntariat in parteneriat cu diverse organizatii non-guvernamentale, totalizand un numar de peste 1.700 de ore de voluntariat.

“Let’s Do It, Romania!” este o initiativa foarte ambitioasa, care a demonstrat deja ca o schimbare in bine este posibila in Romania. Tuturor ne place sa petrecem timp in natura, sa ne incarcam ‘bateriile’ pe un traseu montan, fara ‘surpriza’ unor resturi sau deseuri… De aceea credem ca este necesar sa ne implicam, atat la nivel individual, cat si prin organizatiile in care lucram. Noi ii incurajam pe colegii nostri sa participe,  mai ales ca multi dintre acestia au avut deja experienta voluntariatului. – a declarat Marijana Vasilescu, Director Comunicare si Marketing RBS Romania.

“Suntem bucurosi ca RBS Romania este unul dintre principalii parteneri ai Let’s Do It, Romania! in 2011, un parteneriat care ne onoreaza si ne motiveaza si mai mult sa demonstram impreuna cu intreaga tara ca Romania poate sa fie mai curata, intr-o singura zi – 24 septembrie. Ne dorim ca acesta sa fie doar inceputul unei frumoase colaborari pe care sa o fructificam si in cazul unor proiecte viitoare marca Let’s Do It, Romania!”, au declarat reprezentantii proiectului.

Banca este prezenta pe piata locala din noiembrie 1995 (initial ca ABN AMRO Romania, iar din 2008 ca RBS Romania). Aceasta a construit relatii foarte bune cu clientii sai persoane juridice (atat corporatii cat si institutii financiare sau apartinand sectorului public) si persoane fizice, in decursul a 15 ani. De asemenea, banca si-a adus o contributie semnificativa la dezvoltarea pietei financiare din Romania si la formarea profesionala a specialistilor sai. O preocupare permanenta a RBS Romania este oferirea constanta de produse si servicii noi, originale si de calitate pentru clientii sai, dovedindu-si in mod permanent angajamentul fata de furnizarea acestora.

###

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In 2010, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curatenie Nationala de pe 25 septembrie. In 2011, voluntarii sunt chemati pe data de 24 septembrie sa faca parte din Echipa Nationala care va curata Romania.

Persoane de contact:

Anamaria Hancu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405

Anca Baniţa, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Go to Top