window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

RCS & RDS a testat în premieră în România, tehnologia 100G

RCS & RDS, principalul furnizor de internet din România, a testat în premieră în ţara noastră, tehnologia 100G.

Testarea a fost finalizată în luna august a acestui an şi a fost realizată în parteneriat cu 3 vendori: ECI Telecom – care a furnizat echipamentele DWDM – şi Cisco şi Juniper, care au asigurat routerele IP. Acest tip de testare 100G, cu echipamente furnizate de 3 vendori, este primul la nivel global. RCS & RDS a realizat în premieră mondială testarea 100G cu echipamente IP/MPLS diferite la cele două capete destinaţii, în acest fel fiind realizată şi testarea completă a interoperabilităţii a 3 tipuri de echipamente. Testele 100G realizate anterior de către alte companii, au fost făcute cu echipamente ale unui singur vendor (cel mult doi) şi cu un singur tip de echipamente la capetele destinaţii.

Compania a realizat legătura 100G între oraşele Bucureşti şi Oradea, pe o distanţă de peste 700 km.

Un upgrade al reţelei companiei de la 10G la 100G ar creşte capacitatea acesteia de 10 ori, ceea ce ar permite RCS & RDS să aducă, în aceeaşi reţea, un număr mult mai mare de clienţi şi, în acelaşi timp, să aloce clienţilor mai multă bandă pentru internet. De asemenea, dezvoltarea reţelei pe baza tehnologiei 100G va permite RCS & RDS să răspundă nevoilor viitoare în creştere ale clienţilor relativ la lărgimile de bandă. Această tehnologie avansată va permite infrastructurii companiei să suporte aplicaţii şi servicii avansate, mari consumatoare de lărgime de bandă.

“Ne pregătim permanent reţeaua pentru viitor, aşa cum am făcut şi până acum. Un client RCS & RDS aflat în reţeaua în care am făcut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicaţii care ar fi disponibile abia peste 10 ani. Nu putem gândi de-acum aceste aplicaţii, dar ştim câtă bandă ar consuma acestea.”, spune Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

Întrucât compania a investit şi investeşte permanent în infrastructură şi în tehnologii de ultimă oră, upgrade-ul la 100G va putea fi făcut fără modificări majore ale infrastructurii existente.

***

 RCS & RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. De asemenea, RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză Digi Net, telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă.  www.rcs-rds.ro

Cristina Nicoară
Specialist PR RCS & RDS
E-mail: pr@rcs-rds.ro
Web: www.rcs-rds.ro
Tel: +4031 400 44 40
Fax: +4031 400 44 41

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top