window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

RCS & RDS, pe locul 1 mondial în topul furnizorilor de internet care implementează protocolul IPv6

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWS

RCS & RDS se situează pe locul 1 mondial între furnizorii de acces la internet care implementează protocolul pentru internet IPv6, depăşind mari furnizori de internet  din lume, precum AT&T, KDDI Corporation sau PROXAD Free SAS. Poziţia RCS & RDS ridică România pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6.

Astăzi are loc lansarea mondială a protocolului IPv6 pentru Internet, protocol care face posibilă conectarea la internet a mai mult de 340 trilioane de trilioane de trilioane de adrese (2 la puterea 128), permiţând unui număr de miliarde de oameni să se conecteze şi facilitând internetului menţinerea ritmului actual de creştere  pe termen lung. Noul protocol va înlocui în timp protocolul IPv4, ale cărui resurse de conectare (patru miliarde de adrese IP – sau 2 la puterea 32) vor ajunge în curând la epuizare. IPv6 va putea acoperi necesităţile crescute pentru transferul de informaţii, generate de dezvoltarea alertă şi de creşterea acccelerată a numărului dispozitivelor fixe şi mobile care se conectează şi se vor conecta în viitor la internet.

RCS & RDS a pornit testarea IPv6 din octombrie 2011, fiind prima companie telecom din România şi din regiune care a început implementarea noului protocol. Mai mult de 12.000 de clienţi ai companiei s-au înscris în programul de testare în doar 6 luni de la lansare, asigurând succesul testelor. În acest moment, 19,57% dintre clienţii de internet ai RCS & RDS preferă IPv6 în accesarea internetului, rata de adoptare a protocolului în cadrul reţelei companiei fiind de 2,5 ori mai mare faţă de rata de adoptare a României (7,75%) şi de 28 de ori mai mare faţă de media la nivel mondial (0,7%). Performanţa RCS & RDS, respectiv locul 1 la nivel mondial între furnizorii de internet, a ridicat România pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată de adoptare a IPv6, la începutul lui iunie 2012:

Locul 1: Romania – 7,75%
Locul 2: Franţa – 3,73%
Locul 3: Japonia – 1,45%
Locul 4: China – 1,21%
Locul 5: SUA – 0,98%

Operatorul telecom a reuşit să extindă aria de acoperire în întreaga sa reţea, iar din mai 2012, toţi clienţii serviciului de internet fix Digi Net Fiberlink (cu viteze de transfer de la 50 Mbps până la 100 Mbps), utilizează IPv6.

Implementarea IPv6 este, pentru RCS & RDS, o investiţie în viitor. Compania implementează de-acum acest protocol, pentru a asigura viitorul suport pentru conexiunile în creştere, astfel încât, în contextul creşterii numărului de clienţi şi al epuizării adreselor de tip IPv4, utilizatorii să se poată conecta la internet, în condiţii maxim optimizate.

Investiţiile continue ale companiei în tehnologie performantă, îi permite să implementeze noul protocol fără costuri adiţionale pentru clienţi. Ofertarea serviciilor de înaltă calitate la cele mai mici preţuri este permanent o prioritate pentru RCS & RDS. Compania va continua adoptarea protocolului IPv6 pentru internet şi îşi propune să rămână lider pentru adoptarea IPv6 la nivel naţional şi global.

Detalii despre rata de adoptare a protocolului IPv6 pot fi gasite la http://labs.apnic.net/ipv6-measurement/Economies/.

Cei care doresc să testeze IPv6 sau să verifice dacă utilizează acest protocol, sau cei care doresc să afle informaţii despre noul protocol, pot accesa http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ipv6 sau pot cere suport: telefonic, la 031.400.4600 sau pe e-mail, la support@rcs-rds.ro

***

RCS & RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. De asemenea, RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză Digi Net, telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă.  www.rcs-rds.ro

Cristina Nicoară

Specialist PR RCS & RDS

E-mail: pr@rcs-rds.ro
Web: www.rcs-rds.ro

Tel: +4031 400 44 40
Fax: +4031 400 44 41

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top