#Recital de Pian | Mihai Ritivoiu

Câștigător al prestigiosului concurs Dinu Lipatti și laureat al Concursului Internațional George Enescu, secțiunea pian, pianistul Mihai Ritivoiu va susține în premieră un recital de pian la Sala Radio, miercuri, 4 octombrie, ora 19.00. Programul recitalului va parcurge câteva repere majore ale repertoriului solistic pentru pian. Astfel, seara va debuta cu Sonata op. 26 în la bemol major, de L. van Beethoven, urmată de două piese de Schubert – Impromptu op. 90 nr. 2, în mi bemol major și Impromptu op. 90 nr 3, în sol bemol major. Variațiunile serioase, op. 54, în re minor, de F. Mendelssohn, vor completa mozaicul muzical al recitalului, care se va încheia cu Sonata în si minor de Fr. Liszt.

Elev al profesorului Vinicius Moroianu la București și al lui Joan Havill la Londra, evoluând sub îndrumarea lui Valentin Gheorghiu, Mihai Ritivoiu are o carieră internațională în plină ascensiune, cu recitaluri și concerte susținute la Ateneul Român, dar și la Wigmore Hall, Barbican Centre sau West Road Concert Hall, în Marea Britanie.

 Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

 Biografie

Mihai Ritivoiu s-a născut la București și a început să ia lecții de pian la vârsta de 6 ani. În 2012 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de pian a profesorului Vinicius Moroianu. Ulterior a obținut un masterat la Guildhall School of Music & Drama din Londra, unde a studiat cu Joan Havill. De asemenea, a participat la o serie masterclasses susținute de Dimitri Bashkirov, Dominique Merlet, Richard Goode și Emmanuel Ax, și a beneficiat de consilierea și îndrumarea pianistului român Valentin Gheorghiu.

A câștigat Concursul Național Dinu Lipatti din București în 2010 și a fost laureat al Concursului Internațional George Enescu, secțiunea pian, în 2011. În urma acestor realizări a fost invitat să înregistreze Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Rahmaninov pentru Societatea Română de Radiodifuziune, cu Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. A susținut concerte de cameră și recitaluri în România, Anglia, Franța, Portugalia, Elveția și Italia, în săli ca Ateneul Român, St Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall, Barbican Centre, West Road Concert Hall și Ernest Ansermet Studio. În 2015 a câștigat Medalia de Aur din partea Beethoven Piano Society of Europe din Londra și a fost invitat în cadrul programului BBC In Tune. Recitalurile și concertele sale au fost transmise pe Radio România Muzical, Radio Suisse Romande – Espace 2 și MediciTV.