În condiții de temperaturi ridicate pentru evitarea defectărilor în parcurs, instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă.

În această perioadă, în Depouri și Revizii de Vagoane se află echipe de intervenție pentru verificări suplimentare a instalațiilor de climatizare, a condițiilor de confort și pentru evitarea defectărilor de natură tehnică în parcurs. În contextul unor temperaturi ridicate şi de disconfort termic accentuat, la temperaturi care depășesc 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.

Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

RECOMANDĂRI pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă.

Pentru toți pasagerii și în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:
• să aibă o sticlă cu apă;
• să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
• dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

=======================================

INFO UTILE:
– 0219521 – info CFR;
– numerele de telefon de la stațiile CFR https://aplicatii.cfrcalatori.ro/…/Informatii_telefonice_st…  ;
– 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
– https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/
– https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/
– în pagina TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– înainte de plecarea la drum informați-vă telefonic pentru date actualizate despre mersul trenului cu care intenționați să călătoriți sau verificați tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro, pagina CAMERE WEB.

RESTITUIRE contravaloare bilete:
Pasagerii care și-au cumpărat bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro  la secțiunea Tarife în țară.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa