Record de varsta la 5 137m. ALTITUDINE

Pe data de 8 august 2013, in jurul orei locale 7,30 Dor Geta Popescu, in varsta de 10 ani a atins varful Ararat, 5 137m al doilea cel mai inalt vulcan al Asiei, cel mai inalt munte din Turcia.

 Record de varsta la 5 137m. ALTITUDINE

Aceasta reusita reprezinta un nou record de varsta al ascensiunilor pe Mt. Ararat. Pana la acest moment recordul era de 12 ani si 6 luni, stabilit de alpinista Crina Coco Popescu, in anul 2007.

Performanta a fost stabilita de Dor Geta Popescu in cadrul unei expeditii organizate de Clubul Sportiv Montan Altitudine, ca membra a “Altitude Expeditions Team”.

In ziua de varf a fost parcursa o diferenta pozitiva de nivel de 1036m, urmata de o coborare de 3100m diferenta de nivel. Astfel, dupa un parcurs de 12 ore, inceput la ora 3 a.m., membrii expeditiei se aflau la baza rutei sudice, in apropierea orasului Dogubayazit, cu varful de 5 137m trecut in palmares.

“Ma bucur de reusita Getei in primul rand pentru ca stiam cat de mult isi dorea sa ajunga pe un munte inalt, pe care eu stabilisem un record la vremea la care l-am urcat. Ma bucur cu atat mai mult cu cat reusita ei se refera la Ararat, un munte deosebit, a carei ascensiune a insemnat pentru mine dovada ca ma pot aclimatiza si ca pot face fata efortului la altitudine. Pentru mine este o dovada ca Geta are calitatile necesare ascensiunilor in munti inalti si ma bucur ca incepe sa-mi bata recordurile de varsta, acestea pastrandu-se in Romania.” – declara fosta detinatoare a recordului, Crina Coco Popescu, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent, cea mai tanara alpinista din Circuitul 7 Summits al celor mai inalte varfuri de pe fiecare continent, initiatoarea si promotoarea Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor.

Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine, este membra a Lotului National de Escalada – copii, din anul 2011, este laureata cu cele mai multe ascensiuni in anul 2012 in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor.

Comenteaza