window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Regiunea Sud Muntenia - promovata la Forumul dedicat Strategiei Dunarii de la StuttgartIn data de 30 septembrie, domnul Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, a participat la Stuttgart (Germania), la un eveniment dedicat promovarii Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. Aceasta initiativa faciliteaza transferul de informatii si resurse tehnologice si  reprezinta o mare provocare pentru toti cei direct implicati din Regiunea Dunarii.

Reteaua de transfer a Fundatiei Steinbeis, una din cele mai importante organizatii ce actioneaza pe piata competitiva din intreaga lume, functioneaza pe principiul parteneriatului. Astfel, in afara accesului la reteaua de experti din diferite domenii, Steinbeis ofera si un avantaj sustenabil pentru toti cei direct implicati, dandu-le posibilitatea de a deveni parteneri in proiecte internationale.

La evenimentul de la Stuttgart au fost invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe din Romania, ai mediului universitar, academic, ai administratiei publice locale, precum si reprezentanti ai Agentiilor pentru dezvoltare regionala. Directorul ADR Sud Muntenia a participat la acest Forum cu scopul de a promova oportunitatile de dezvoltare de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Cu acest prilej, domnul Musat a oferit informatii importante despre posibilitatea utilizarii surselor alternative de energie, precum si despre potentialul investitional in industria alimentara, doua ramuri ce nu sunt suficient exploatate, dar care pot contribui substantial la dezvoltarea economica a regiunii noastre.

In cadrul Forumului au mai fost discutate o serie de aspecte privind stadiul implementarii Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, proiectele prioritare vizate de tara noastra, precum si modalitatile de finantare a acestora. Cu aceasta ocazie s-a facut apel la impulsionarea dialogului cu comunitatile locale si cu reprezentantii autoritatilor publice implicate in zonele adiacente Dunarii pentru a deveni parteneri in proiectele ce tin de dezvoltarea comunitatilor pe care le reprezinta.

Daniela TRAIAN,

Sef Serviciu Comunicare

Go to Top