„Moartea Domnului Lăzărescu“, lungmetrajul regizat de Cristi Puiu, va fi lansat pe DVD,  într-o nouă ediție, la 12 ani de la premiera în România.

După lansarea de la București, DVD-ul se va bucura de un eveniment de lansare și la Sibiu, în cadrul festivalului Astra Film Festival, pe 20 octombrie 2017, de la ora 16,00, la Sala Thalia, în prezența regizorului Cristi Puiu.

După succesul înregistrat de prima lansare pe DVD în 2009, acestă nouă ediție va apărea într-un tiraj de 1.850 de exemplare și va cuprinde filmul în format DVD cu subtitluri în engleză.

Lungmetrajul a câștigat premiul „Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes în 2005 și peste 50 de premii naționale și internaționale, fiind unul dintre cele mai recompensate filme din cinematografia românească.

„Moartea Domnului Lăzărescu“ a fost clasat de New York Times pe locul 5 în topul  „The 25 Best Films of the 21st Century So Far”, în 2017.

Cristi Puiu este unul dintre cei mai apreciați regizori români, iar cel mai recent film al său, „Sieranevada“ a fost propunerea României la Oscar în 2016.

Din 10 octombrie, fanii „Moartea Domnului Lăzărescu“ pot cumpăra această ediție din rețelele librăriilor Cărturești, Humanitas și Librarium din toată țara.

Pagina de Facebook: www.facebook.com/Moarteadomnuluilazarescu

Trailer: https://www.facebook.com/pg/Moarteadomnuluilazarescu/videos/?ref=page_internal