window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Reusita Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica la Salonul International de Inventii-Geneva

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPECA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a participat si in acest an la Salonul International de Inventii care s-a desfasurat la Geneva, n perioada 21-25 aprilie 2010.
Cu aceasta ocazie, institutul a obtinut 2 medalii, una de argint si una de bronz, pentru Cilindru Hallbach, generator de camp magnetic rotational si omogen si Generator electric eolian multipolar, polifazat cu magneti permanenti in inductor.
Premiile obtinute in acest an, cat si cele din anii anteriori, reprezinta o incununare a activitatii institutului, activitate ce s-a canalizat asupra cercetarii fundamentale si aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetarea si caracterizarea de materiale, motorul dezvoltarii durabile a societatii.
Din reusitele institutului mai putem aminti obtinirea unui numar important de brevete de inventie, transferarea in industrie a catorva rezultate ale cercetarii, dar si implicarea institutului intr-un mare numar de proiecte cu rezultate benefice directe atat asupra mediului, cat si asupra economiei.

Gabriela Iosif
Consilier Relatii Publice INCDIE ICPE-CA
Splaiul Unirii 313, sector 3, Bucuresti
office@icpe-ca.ro
http://www.icpe-ca.ro

2013-12-02T19:53:15+02:0027 aprilie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA|

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top