Lucram intr-o lume in care inventam preponderent meserii cerebrale. A face un obiect cu mana a devenit subiect de muzeu, oferta de targ mestesugaresc sau profesie marginala, in general nerentabila. In aceste conditii, in Romania, cateva familii, grupuri si chiar comunitati se incapataneaza sa-si faca meseria, sa-si traiasca propria cultura, viata chiar si in conditii de piata neprietenoase pentru ei.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Solutiile pe care cei mai multi experti le propun sunt legate de reconversie sa-i transformam, sa-i invatam alta meserie altceva vandabil, ceva nou. Totusi Mestesugul, pentru romii care inca sunt prinsi in acest sistem traditional inseamna mai mult decat o profesie, inseamna un mod de viata, un sistem de valori, un mod de interactiune cu societatea, cu alterul! De ce am schimba asta?
Educarea consumatorilor pentru a intelege si valoriza mestesugul, in paralel cu dezvoltarea unor structuri de economie sociala la nivel local, pot fi pilonii care sa sustina crearea unei piete functionale. O piata moderna ce valorizeaza autenticul si traditionalul, astfel protejandu-le si aducand inapoi valoare catre comunitatile care o hranesc.
Prin Romano Cher – Casa Romilor, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013, avem ca principal obiectiv sa-l readucem pe piata si in viata activa a comunitatii pe meseriasul traditional de etnie roma.

Am inceput!

Persoana de contact: Ciprian Necula
Manager de proiect Romano Cher Casa Romilor
021 233 20 32
office@kcmc.ro
office@kcmc.ro
http://www.kcmc.ro

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!