Asociatia Romana pentru Reciclare Rorec

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec si Primaria Sectorului 6, alaturi de partenerul Hotpoint, anunta rezultatele finale ale proiectului demarat la inceputul lunii octombrie. In cele patru actiuni de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) din cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” derulate in Sectorul 6, au fost colectate peste 17,5 tone DEEE.

777 de cetateni din Sectorul 6 au aratat ca sunt responsonabili, aducand la punctele fixe si mobile nu mai putin de 17.500 de kilograme DEEE in cele patru weekenduri de campanie. Toti deponentii au fost inscrisi la tombola finala, cu premii constand in aparate electrocasnice oferite de Hotpoint.

La marea tombola finala, din 24 octombrie, au fost desemnati cei 12 fericiti castigatori Astfel, au primit cate un aragaz Vasile Gheorghe, Ileana Nitoi, Gheorghe Manolache si Anghel Buturuga. Alina Arosculesei, Carmen Serban, Vladimir Ismailciuc si Manuela Breaban au fost premiati cu cate o masina de spalat. Castigatori celor patru combine frigorifice oferite de Hotpoint au fost desemnati Merve Bulbul, Floarea Petre, Victor Toma si Marinela Mazilu.

Nu in ultimul rand, alti zece cetateni responsabili au fost premiati cu premii promitionale Hotpoint: Nicolae Sapaidon, Ana Maria Andras, Adrian Vlad, Catalin Bogza, Elena Vlad, Ecaterina Dumitru, Alexandru Lazarescu, Eugen Cristea, Sorin Dima si Tatiana Stancu.

“Ne bucura foarte mult implicarea autoritatilor locale in actiunile de colectare organizate de Asociatia RoRec. Interesul acordat de Primaria Sectorului 6 reprezinta un pas important in demersul nostru de promovare a constientizarii importantei unui mediu curat, nepoluat. De asemenea, suntem incantati ca cetatenii Sectorului 6 nu ne-au dezamagit si au colectat peste 17 tone DEEE in doar patru actiuni”, a declarat Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei RoRec.

“Inovația in tehnologie trebuie sa fie in permanența dublata de inovația in ceea ce privește limitarea impactului negativ asupra mediului. Astfel de parteneriate cu asociații non-profit și cu autoritațile locale reprezinta o prioritate pentru Hotpoint deoarece ne dorim sa ne implicam activ in educarea publicului privind reciclarea, precum  și alegerea electrocasnicelor care asigura un consum scazut de energie”, a declarat Giuseppe Parma, CEO Hotpoint.

“Increderea pe care oamenii au investit-o in noi nu ne va lasa niciodata sa uitam care este rolul nostru si ce trebuie sa facem pentru Sectorul 6. Prin parteneriatul cu Asociatia RoRec, le facilitam locuitorilor din sectorul 6 accesul la un spatiu public curat si la o viata mai buna, printr-un sistem prin care echipamentele electrice si electronice colectate vor ajunge la instalatiile de reciclare, unde vor fi procesate in conformitate cu standardele europene”, a declarat Primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteras.

Timp de 4 saptamani, incepind cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetatenii din Sectorul 6 au beneficiat de asistenta la debarasarea de DEEE din locuintele lor de catre echipe de colectare, in cursul unor actiuni desfasurate in trei zone: Militari, Drumul Taberei si Crangasi. In fiecare zi de sambata, in zona activa pentru colectare, au functionat puncte fixe de colectare, unde cetatenii au putut sa aduca deseurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comanda, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase.

Parteneriatul dintre Asociatia RoRec si Primaria Sectorului 6 este cu atat mai important cu cat tinta de colectare impusa de Uniunea Europeana statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor in fiecare an, iar Romania are o rata de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor in ultimii ani. Prin colectarea selectiva, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente sa ajunga in aer, sol sau apa si sa polueze mediul. Totodata, prin reciclarea corecta, se pot obtine materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Contact

Asociatia RoRec

Andreea Idriceanu Calev

Communication manager

E-mail: andreea.idriceanu@rorec.ro

Mobil: 0728 222 232

Go to Top