• Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

Kinetic Sport & Medicine, una dintre cele mai moderne clinici de kinetoterapie și fizioterapie din sistemul privat de sănătate din România, a realizat în perioada 7-28 noiembrie 2013 un sondaj de opinie în rândul pacienților, cu scopul de a măsura gradul de satisfacție a acestora cu privire la serviciile de recuperare medicală și sportivă oferite în cadrul clinicii.

Invitația de a participa la studiu și de a completa chestionarul de satisfacție a fost lansată către pacienții care au beneficiat de cel puțin un tratament în cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine, pe parcursul ultimelor 12 luni.

Chestionarul a inclus un număr de zece întrebări și a fost astfel conceput încât să sintetizeze feedback-ul pacienților în legătură cu serviciile de recuperare medicală și sportivă oferite în cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine, precum și gradul de satisfacție al acestora cu privire la colaborarea avută cu echipa noastră”, a declarat Gelu Cosma, kinetoterapeut și managerul clinicii Kinetic Sport & Medicine.

De asemenea, am dorit sa aflăm care este părerea pacienților cu privire la punctele tari, dar și punctele slabe ale clinicii și cum ar putea ar putea echipa Kinetic Sport & Medicine să îi servească mai bine pe viitor. Totodată, prin intermediul acestui studiu de satisfacție am vrut să aflăm care sunt domeniile în care respondenții anticipează o nevoie de tratament în următoarele șase luni”, a adăugat Gelu Cosma.

Principalele rezultate ale studiului, prezentate mai jos, stau la baza procesului de optimizare a calității serviciilor oferite pacienților clinicii Kinetic Sport & Medicine.

Pacienții acordă o importanță foarte mare recomandărilor primite din partea membrilor familiei, prietenilor, colegilor de serviciu etc., atunci când trebuie să selecteze o clinică pentru efectuarea tratamentelor de recuperare medicală și/sau sportivă. Acest criteriu de selecție constituie, totodată, motivul principal (menționat de 71% dintre respondenții studiului de satisfacție) pentru care pacienții au ales să vină pentru prima dată la clinica de kinetoterapie și fizioterapie Kinetic Sport & Medicine.

Totodată, reputația kinetoterapeuților, prețurile practicate și beneficiile obținute în urma tratamentelor de recuperare reprezintă pentru pacienții care au participat la acest studiu criterii importante în alegerea unei clinici de recuperare medicală și/sau sportivă, în general.

Majoritatea pacienților evaluează pozitiv toate aspectele privind clinica Kinetic Sport & Medicine, analizate în cadrul studiului de satisfacție: localizarea clinicii, disponibilitatea (timpul scăzut de așteptare până la efectuarea următoarei programări), respectarea programărilor (timpul scăzut de așteptare înainte de a intra în cabinet), programul de lucru al clinicii, comunicarea cu pacienții, dotările clinicii, evaluările aparatului locomotor, tratamentele de recuperare medicală și/sau sportivă, precum și prețurile practicate.

De asemenea, kinetoterapeuții din cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine au fost evaluați de către respondenții acestui studiu de satisfacție ca fiind eficienți, respectiv foarte eficienți, în legătură cu îndeplinirea următoarelor sarcini: realizarea unei evaluări corecte a aparatului locomotor, atitudine caldă și prietenoasă, acordarea unor sfaturi competente și oferirea de răspunsuri pertinente la întrebările pacienților, capacitate de ascultare cu privire la preocupările acestora, precum și realizarea unor tratamente reușite.

Chiar dacă reducerile de preț și ofertele speciale se bucură de un interes crescut în rândul pacienților, observăm că în proporție de 70%, respondenții au o părere foarte bună sau bună despre prețurile practicate la clinica Kinetic Sport & Medicine.

Analizând nevoile de tratament anticipate de respondenții la studiu, cele mai frecvente tipuri de servicii sunt reprezentate de kinetoterapie (22% din totalul răspunsurilor înregistrate pentru această întrebare), masaj (22%), fizioterapie (17%), terapie manuală (11%), precum și tratamentele de refacere și recuperare sportivă (10%). Evaluarea aparatului locomotor reprezintă, de asemenea, unul dintre serviciile oferite de clinica Kinetic Sport & Medicine, de care respondenții la studiu anticipează că vor avea nevoie în următoarele 6 luni (8% din totalul răspunsurilor primite), după cum se poate observa din graficul de mai jos:

 

98% din totalul respondenților la studiu ar recomanda rudelor, prietenilor sau colegilor lor să se trateze la clinica Kinetic Sport & Medicine. În plus, luând în considerare toți factorii care i-au influențat pe parcursul vizitei/vizitelor în cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine, pacienții sunt în general foarte mulțumiți de serviciile de recuperare de care au beneficiat. Astfel, 68% s-au declarat foarte satisfăcuți, 30% satisfăcuți, în timp ce 2% dintre respondenți au menționat că nu știu să răspundă la această întrebare. Nu s-a înregistrat nici o remarcă negativă cu privire la acest aspect analizat.

Despre Kinetic Sport & Medicine

Clinica de recuperare medicală și sportivă Kinetic Sport & Medicine a fost deschisă la începutul anului 2012, în București, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților, printr-un mix de proceduri și tratamente de kinetoterapie și fizioterapie, care și-au dovedit eficiența în practica medicală.

Calitatea tratamentelor efectuate în cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine este asigurată atât prin profesionalismul echipei de kinetoterapeuți îndrumați de Gelu Cosma, cât și prin dotările de ultimă generație de care dispune clinica.

Pacienții clinicii Kinetic Sport & Medicine beneficiază de evaluări de specialitate și de tratamente de kinetoterapie și fizioterapie personalizate în funcție de afecțiunile de care suferă, astfel încât să își poată recupera în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții forma fizică atât de necesară în desfășurarea activităților de acasă, de la serviciu sau a activităților sportive.

Pentru mai multe informații: www.kinetic-sm.ro

Go to Top