window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

RIEDEL WINE TASTING SHOW BY VINEXPERT / Bucuresti / 01 octombrie 2010

Vineri, 1 octombrie 2010, incepand cu ora 18.30 va invitam la o seara remarcabila intr-o atmosfera rafinata, de gala, cu ocazia unei degustari inedite RIEDEL WINE TASTING TOUR, organizata de VINEXPERT.

Evenimentul care se va desfasura la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Sala Constanta, intitulat RIEDEL WINE TASTING SHOW, este un spectacol veritabil sustinut de un maestru in arta degustarii, Kornel DURA – reprezentant RIEDEL pentru Europa, care ii va insoti pe participanti la intalnirea cu 4 vinuri remarcabile si fabuloasele pahare RIEDEL din cristal, cu forme special create pentru a pune in valoare aceste vinuri. De asemenea, vom intampina participantii cu renumita sampanie Pol Roger.

In degustare vor fi folosite pahare RIEDEL din gama VINUM, pahare din cristal cu forme dedicate fiecarui vin – Vinum Bordeaux, Vinum Burgundy, Vinum Montrachet, Vinum Sauvignon Blanc – si un pahar de vin obisnuit, ales la intamplare (o forma des intalnita in restaurante). Se va face, deci, o degustare comparativa a acelorasi vinuri servite din paharul RIEDEL si dintr-un pahar obisnuit.

Specialistii VINEXPERT ii asigura pe participanti ca diferenta va fi considerabila: practic, daca degustarea s-ar face in orb, ar parea ca vinurile sunt diferite. Exista o harta a senzorilor de perceptie a gusturilor in cavitatea bucala, a carei dispunere influenteaza modul in care distingem (inregistram) complexitatea si aromele speciale ale fiecarui vin. Forma si dispunerea buzei paharului, diferita in functie de identitatea fiecarui vin permite directionarea fiecarei inghitituri catre zona optima. De asemenea particulele aromatice din componenta buchetului vinului au greutati diferite, iar inaltimea si forma balonului sunt menite sa concentreze aromele sau sa aereze vinul pentru a evidentia diversele palete de arome, diminuind riscul de a fi puse intr-o lumina nepotrivita.

Claus Riedel a fost cel care a revolutionat industria de pahare luxury. Sfidand toate canoanele de pana atunci, respectiv pahare cu cupe mici, din sticla groasa, colorata, intens ornamentate, a prezentat in 1958 noua lui creatie, un pahar magnum pentru vin, din cristal, impecabil realizat prin suflare si finisat manual, perfect transparent, singurul element de pedanterie fiind finetea buzei.

„Fiecare vin contine o compozitie unica de culoare si de caracter, buchet si gust. Riedel considera paharul drept instrumentul ideal care exprima mesajul vinului. Prin cercetare stiintifica si consultari cu degustatori renumiti, Riedel unifica intr-o armonie perfecta paharul cu vinul. Fiecare „instrument”, este special conceput pentru a directiona fluxul de vin in aceea zona a limbii, care accentueaza calitatile cele mai bune ale vinului respectiv. Acest pahar delicat, din cristal, transforma o picatura intr-o simfonie.” Georg Riedel

Lavinia Vacariu
Marketing Assistant
Mobil: 0740.166.023
marketing@vinexpert.info
http://www.evinoteca.ro

Go to Top