window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Rigoletto – spectacol aniversar Florin Farcas

Opera Nationala Bucuresti celebreaza o alta personalitate a scenei lirice. Astfel, vineri, 2 decembrie (19.00), va avea loc o reprezentatie a operei „Rigoletto” (Giuseppe Verdi), in cinstea tenorului Florin Farcas.

Solist de marca al Operei Nationale Bucuresti in anii ‘70 si ‘80, tenorul Florin Farcas a debutat pe prima scena lirica a tarii la data de 11 iunie 1970 in rolul Turiddu din „Cavalleria rusticana” (Pietro Mascagni), dupa ce a fost, in prealabil, solist al Operei Brasov.   Dupa debutul sau la ONB au urmat roluri mari, de facturi diferite. A cantat roluri pucciniene precum Calaf din „Turandot”, Rodolfo din La Bohème”; verdiene, Manrico din Trubadurul”, Ernani din opera cu omonima, Radames din Aida; alaturi de roluri ca Don José din Carmen ( Georges Bizet), Erik din Olandezul zburator (Richard Wagner) etc.  Florin Farcas a facut parte din generatia de aur a Operei Nationale Bucuresti, cantand alaturi de personalitati ale scenei lirice romanesti precum Ladislau Konya, Nicolae Florei, Mariana Stoica, Teodora Lucaciu, Zenaida Pally, Dan Zancu, Octav Enigarescu si multi altii.

Invitata speciala a acestui eveniment este soprana de origine romana,Valentina Farcas, care va interpreta rolul Gildei.Valentina Farcassi-a facut debutul la Festivalul Salzburg in „Rapirea din serai” (W.A Mozart), unde a fost foarte apreciata de critici. Debutul sau in Statele Unite ale Americii a fost marcat de rolul Adinei in „Elixirul dragostei” (Gaetano Donizetti), la Opera Palm Beach-Florida. In ansambul Operei Comice din Berlin, Valentina Farcas a avut numeroase roluri principale, printre care cel al Gildei in „Rigoletto” (Giuseppe Verdi) si Hermione in „Oreste” (Georg Friedrich Händel). Printre rolurile importante interpretate de Valentina Farcas se numara si Musetta din   „La Bohème” (Giacomo Puccini). Soprana romanca a absolvit Folkwang Hochschule din Essen (una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din Germania) si a studiat pianul la Universitatea Naționala de Muzica Bucuresti.

Pe langa Valentina Farcas, din distributie mai fac parte: Robert Nagy (artist invitat), Eugen Secobeanu, Pompeiu Harasteanu,  Oana Andra, Adriana Alexandru, Marius Bolos, Florin Simionca, Valentin Racoveanu, Stefan Schuller, Cristina Eremia, Adrian Ionescu. Vor evolua solistii de balet: Rodica Fiastru, Gabriela Mocanu, Beatrice Serbanescu, Ileana Sora, George Mocanu, Raducu Milea, Gabriel Luca, Andrei Nicolae, iar conducerea muzicala ii apartine dirijorului Iurie Florea.

Anca Baloc

Consilier de presa

Departamentul Imagine, Promovare, Comunicare

OPERA NATIONALA BUCURESTI

Tel.: 021.311.52.54

Mobil: 0729.931.936

e-mail: ancabaloc@gmail.com

website: www.operanb.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top