Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale impreuna cu Agora Group organizeaza la Bucuresti evenimentul de incheiere al roadshow-ului din 2011 pentru promovarea Agendei Digitale pentru Europa 2020. Conferinta va avea loc maine, 15 decembrie 2011 si se va desfasura la Hotel Intercontinental, Sala Fortuna, incepand cu ora 9.00.

Agenda Digitala pentru Europa 2020 reprezinta una dintre cele sapte initiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 dezvoltata de catre Comisia Europeana.

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs in scopul de a exploata la maximum potenitialul social si economic al IT&C, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, de a comunica sau a ne exprima liber.

In Romania, proiectul Agenda Digitala pentru Europa 2020 este dezvoltat de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. In cadrul evenimentului invitatii vor putea discuta cu reprezentanti ai MCSI si reprezentanti ai partenerilor SIVECO Romania, IBM Romania, Teamnet, HP Romania, Ernst & Young si ORACLE Romania despre: Alianta Digitala pentru Romania, Economia bazata pe Cunoastere, Soft care conteaza pentru viitor, Declaratia D112 – interoperabilitatea in actiune, Centrul Naţional “Romania Digitala” – Punctul de contact unic – PCU.

In cadrul conferintei organizate la Bucuresti se va pune accent pe dezbaterea urmatorilor piloni ai Agendei Digital pentru Europa 2020: Pilonul 2 – Interoperabilitae si standardizare, Pilonul 6 – Imbunatatirea competentelor digitale si Pilonul 7 – TIC pentru provocari sociale.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media: Ziare.com, Hit.ro, Business24, MyJob.ro, MediaIQ, ADSI, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos.

Mai multe detalii gasiti la http://digitalagenda.ro .

Go to Top