window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Roche a inaintat o oferta pentru achizitionarea actiunilor Illumina, Inc.

Roche si-a anuntat azi propunerea de achizitionare a tuturor actiunilor restante de la Illumina, Inc. pentru 44,50 de dolari per actiune in numerar, ceea ce reprezinta aproximativ 5,7 miliarde de dolari. Aceasta oferta depaseste cu 64% pretul de vanzare al actiunilor Illumina din 21 decembrie 2011 – zvonurile din piata despre o posibila tranzactie intre Roche si Illumina au condus la o crestere valorica semnificativa a actiunilor Illumina – cu 61% peste media istorica pe o luna si cu 43% peste media istorica pe 3 luni a pretului pe actiune.  Aceasta reprezinta de 30,1 ori profiturile prognozate de analisti pentru Illumina in 2012.
In urma acestei achizitii, competentele Roche Diagnostics Division si Illumina – principalul furnizor de sisteme integrate pentru secventierea ADN ar consolida pozitia Roche in  secventiere si microarray, pentru a raspunde cererii in crestere pentru solutii genetice. In plus, experienta vasta a Roche in diagnosticare si prezenta la nivel mondial vor contribui la accelerarea tranzitiei  secventierii ADN în diagnosticul clinic si de rutina. Secventierea ADN va ajuta la descoperirea biomarkerilor complecsi care ar putea deveni teste de diagnosticare de tip companion, asociate cu tratamente specifice pe termen lung.
Severin Schwan, CEO al Grupului Roche a declarat: “Oferta Roche reprezinta valoarea completa si corecta pentru Illumina si ne asteptam ca actionarii Illumina vor saluta oportunitatea de a vinde actiunile la un pret semnificativ mai mare decat preturile curente ale pietei. Ne dorim foarte mult sa intram intr-o tranzactie negociata cu Illumina si ramanem in continuare dispusi sa avem un dialog constructiv cu Illumina pentru a dezvolta impreuna o strategie optima pentru maximalizarea valorii afacerii noastre combinate”.
Daniel O’Day, COO al Roche Diagnostics Division  a declarat:  “Achizitia propusa va consolida oferta curenta in biologie moleculara prin furnizarea unor solutii complementare  portofoliului nostru actual. In plus, bazandu-se pe avantajele oferite de achizitia Illumina, precum si pe prezenta la nivel mondial si expertiza in domeniul diagnosticelor,  Roche va putea dezvolta noi teste de diagnosticare, mai eficiente pentru medici si pacienti”.
Roche intentioneaza sa imbine expertiza sa in aria stiintelor aplicative cu experienta celor de la Illumina si sa mute sediul diviziei in San Diego, California. Roche planuieste, de asemenea, sa mentina sediul operational actual al Roche Applied Science din Penzberg, Germania.
###
Despre Roche

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top