Roche a semnat un acord definitiv pentru achizitionarea Anadys Pharmaceuticals

Acasa/business / banci / asigurari / finante, COMUNICATE DE PRESA, sanatate/Roche a semnat un acord definitiv pentru achizitionarea Anadys Pharmaceuticals
Achizitia are ca scop extinderea expertizei companiei in tratarea hepatitei virale C si oferirea de noi optiuni de tratament pentru pacientii cu aceasta boala

Roche si Anadys Pharmaceuticals Inc. au anuntat la inceputul acestei saptamani ca au semnat un acord definitiv de fuziune conform caruia Roche va achizitiona complet Anadys Pharmaceuticals, la un pret de 3.70 dolari / actiune, in cadrul unei tranzactii realizate cu plata in numerar. Valoarea totala a tranzactiei este evaluata la 230 milioane dolari. Avand sediul in San Diego, Anadys Pharmaceuticals dezvolta molecule mici, cu administrare orala, destinate tratamentului hepatitei C.
Jean-Jacques Garaud, Global Head of Roche Pharma Research and Early Development, a declarat: “Odata cu aceasta achizitie, portofoliul nostru destinat hepatitei C devine si mai puternic. Scopul nostru este de a oferi medicilor si pacientilor cu hepatita o combinatie terapeutica puternica care sa ne aduca mai aproape de vindecarea acestei boli.”
Steve Worland, Presendinte si CEO al Anadys Pharmaceuticals, a declarat: “De cand am infiintat compania Anadys, ne-am concentrat pe activitatea de cercetare, in special in domeniul hepatitei, dorindu-ne sa aducem cu adevarat beneficii pacientilor. Avand in vedere potentialul de cercetare – dezvoltare si experienta considerabila a celor de la Roche in domeniul hepatitei C, aceasta achizitie reprezinta cea mai mare sansa de succes in dezvoltarea unor noi tratamente”.
In conformitate cu termenii acordului de achizitie, Roche va initia imediat o oferta publica de achizitie a actiunilor comune ale Anadys pentru un pret per actiune de 3.70 dolari, platibil in numerar. Acest pret depaseste cu 256% pretul actiunilor companiei Anadys la inchiderea bursei din data de 14 octombrie 2011.
Despre Roche

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.

Go to Top