window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Roche – compania cu cele mai mari investitii in cercetare si dezvoltare, la nivel global

Raportul investitiilor in cercetarea si dezvoltarea industriala din Europa, elaborat de Comisia Europeana arata ca investitiile in cercetare si dezvoltare ale celor mai importante companii din Uniunea Europeana au inregistrat o redresare puternica in 2010, cu o crestere de 6,1%, dupa o scadere de 2,6% in 2009. A existat o tendinta generala pozitiva in 2010, deoarece investitiile globale in cercetare si dezvoltare au crescut cu 4%, o redresare robusta dupa scaderea de 1,9% observata in 2009.

Compania elvetiana Roche se claseaza pe prima pozitie in acest top mondial, cu investitii totale in cercetare si dezvoltare, in anul 2010 de 7,2 miliarde de euro. Topul este completat de alte companii din domeniul farmaceutic, auto, tehnologie si telecomunicatii. Clasamentul primelor 50 de companii din lume in ceea ce priveste investitiile totale in cercetare si dezvoltare include 15 companii din UE, 18 firme din SUA si 13 din Japonia.

Comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: «Tendinta ascendenta a investitiilor in cercetare si dezvoltare realizate de companiile din Europa este un semnal pozitiv, in conditiile in care incercam sa stimulam cresterea economica si crearea de locuri de munca prin inovare».

Raportul investitiilor in cercetarea si dezvoltarea industriala din Uniunea Europeana este publicat in fiecare an de Comisia Europeana (Directia Generala Cercetare si Inovare si Centrul Comun de Cercetare) si furnizeaza informatii cu privire la primele 1 400 de companii importante din lume (400 din Uniunea Europeana si 1 000 din alte regiuni), ordonate in functie de investitiile acestora in cercetare si dezvoltare. Raportul da masura valorii totale a investitiilor globale ale acestor companii in cercetare si dezvoltare, indiferent de spatiul geografic unde au loc activitatile de cercetare-dezvoltare respective.

Referinte
·Comisia Europeană : http://ec.europa.eu/index_ro.ht
· http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/1205&format=HTML&aged=0&language=RO&guiLanguage=en

Despre Roche Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.

2014-04-20T16:25:51+03:0021 octombrie 2011|Categories: COMUNICATE DE PRESA, sanatate|Tags: , , , , , , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top