ROCKWOOL, lider mondial în soluții de izolare din vată minerală bazaltică, este unul dintre partenerii echipei EFdeN la cea mai importantă competiție internațională de locuințe sustenabile, Solar Decathlon Middle East 2018. Compania contribuie cu produse de izolație din vată minerală bazaltică la construcția casei sustenabile EFdeN Signature care va reprezenta România la finala din Dubai, în perioada 14-28 noiembrie.

Proiectul celor de la EFdeN reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de construcții sustenabile în care produsele ROCKWOOL își pot dovedi calitățile incontestabile. Eficiente, durabile, acestea asigură un climat optim în locuință, în deșert sau în mijlocul Bucureștiului, materialele fiind rezistente în timp, indiferent de condiții. Le urăm succes tinerilor din echipa EFdeN și sperăm să continuăm colaborarea cu ei și în alte proiecte viitoare, menite să remodeleze viitorul clădirilor, la care ne dorim să avem un rol important”, spune Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

Le mulțumim celor de la ROCKWOOL pentru că ne-au pus la dispoziție produsele lor de izolație din vată bazaltică, dar și pentru consultanța oferită pentru a obține performanțe cât mai bune cu acestea. Cu sprijinul partenerilor noștri, sperăm să facem cât mai cunoscut proiectul nostru la Solar Decathlon 2018, precum și să inspirăm tot mai mulți proprietari de locuințe să utilizeze astfel de soluții, pentru o viață mai sustenabilă”, adaugă Adrian Chelariu, arhitectul coordonator al proiectului EFdeN.

Casa EFdeN Signature va include produse ROCKWOOL din gamele Multirock și Airrock pentru planșee și fațada locuinței. Aceasta poate fi vizitată de publicul larg în cadrul parcării din Băneasa Shopping City până pe 31 august. În toamnă, case va fi dezasamblată, transportată la Dubai și reasamblată acolo în doar 15 zile, în cadrul competiției.

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume și a luat naștere în 2011 în Statele Unite ale Americii. Ediția din acest an are loc pentru prima dată în Orientul Mijlociu, unde 21 de echipe din 16 țări de pe 4 continente vor concura în 10 probe interdisciplinare pentru premii de aproximativ 2,5 milioane de dolari.

Despre Grupul ROCKWOOL:

În ROCKWOOL Group, ne angajăm să îmbunătățim viețile tuturor celor care experimentează soluțiile noastre. Experiența noastră contribuie decisiv în abordarea celor mai mari provocări actuale ale dezvoltării sustenabile, de la consumul de energie și poluarea fonică, până la reziliența la foc, deficitul de apă și inundații. Gama noastră de produse reflectă diversitatea nevoilor lumii în care trăim, sprijinindu-i în același timp pe cei care le utilizează în reducerea propriilor emisii de carbon.

Vata bazaltică este un material versatil și reprezintă baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,000 de colegi pasionați din 39 de țări, suntem liderul mondial în soluții bazate pe vată bazaltică, de la izolații generale de clădiri până la plafoane acustice, de la sisteme de placări exterioare până la soluții horticole, de la fibre create pentru utilizare industrială până la izolații pentru industria navală și platforme marine.

Despre EFdeN

EFdeN este singurul ONG din România ce dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Mai multe detalii despre echipă, despre proiect și despre cum vă puteți implica, găsiți pe site-ul www.efden.org.