Publicatia online de limba engleza Romania Business Insider – www.romania-insider.com – aduce in exclusivitate topul companiilor din Romania, „Top 100 companies in Romania”.
Topul, bazat pe rezultatele financiare din 2009 ale companiilor active in Romania, este disponibil cititorilor romani si straini pentru descarcare in format electronic pe www.romania-insider.com.

Cele 100 de companii analizate in top au avut o cifra de afaceri cumulata de 44.8 miliarde de euro anul trecut, cu 10 miliarde de euro mai putin decat in 2008. Primele 10 companii din top au raportat o cifra de afaceri cumulata de 14.2 miliarde de euro anul trecut, in scadere fata de 19 miliarde de euro cu un an in urma.

„Acest demers editorial este o radiografie a celor mai mari companii din economia romaneasca, o baza perfecta pentru diferite alte analize. Anul de criza, care a afectat majoritatea segmentelor de piata din Romania, se reflecta in rezultatele financiare pe care le veti gasi in acest top. Veti vedea nu numai evolutia cifrelor de afaceri, dar si a profiturilor – sau pierderilor, in multe din cazuri- si a numarului de angajati. Este genul de informatie de baza pe care dorim sa o oferim si care sa ajute cititorii straini sa ia decizii in cunostinta de cauza,” spune Corina Saceanu, managing editor al romania-insider.com