Ministerul Turismului va participa, în perioada 17 – 19 februarie 2017, la cea de-a 28-a ediție a târgului internațional de turism “Tour Salon Poznań” (Polonia), una dintre cele mai importante manifestări expoziționale de pe piața poloneză. Spre deosebire de alte ediţii, anul acesta târgul se va orienta mai puternic spre publicul larg, menţinând însă componenta B2B pentru prima zi a manifestării.

Polonia este o piață dinamică, în creștere, reprezentând o oportunitate foarte bună pentru România, în special pe segmentele turism activ și de aventură, turism cultural și circuite. În anul 2015, piața poloneză s-a situat pe locul 9 în topul piețelor sursă, înregistrând creșteri semnificative pe mai multe segmente și o evoluție peste rata medie de creștere a sosirilor turiștilor străini (+11,9%), și anume 28,1%. Principalele destinații căutate de turiștii polonezi care călătoresc în România sunt: orașele din Transilvania (Brașov, Sibiu, Sighișoara), Maramureșul, Bucovina, Delta Dunării și Munții Carpați. Aceștia sunt interesați de turismul activ și de aventură (drumeții, escaladă, vizitarea parcurilor naturale), stațiunile montane înregistrând o creștere consistentă dinspre această piață.

România va fi prezentă la Tour Salon cu un stand de 60 mp în care companii de profil vor promova România. Conceptul standului va fi unul interactiv, care va pune accent pe implicarea vizitatorilor, aceştia având posibilitatea să participe la ateliere / demonstrații de meșteșuguri tradiționale, precum și la concursuri cu premii. De asemenea, degustările de vinuri și de produse tradiționale românești organizate în standul României vor avea menirea să-i încânte pe vizitatori şi să-i convingă să devină turişti în ţara noastră.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa