window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Romanian – Swiss Research Programme Info – Day

In data de 16 septembrie 2011 a avut loc evenimentul de lansare a competitiei pentru proiecte comune de cercetare romano-elvetiene, din cadrul Programului de cooperare Romania – Elvetia – Fondul Tematic Cercetare 2011-2016.

Manifestarea a fost gazduita de Academia de Studii Economice din Bucuresti, mesajul de bun venit fiind adresat de D-l Prorector Ion Stancu.

La eveniment au participat peste 180 de invitati si s-a bucurat de prezenta Excelentei Sale Ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania – Dl. Jean Hubert Lebet si a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica – Dl. Dragos Ciuparu.

Programul de Cooperare Romania – Elvetia are ca scop reducerea disparitatilor economice si sociale existente intre Romania si tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, precum si in interiorul Romaniei si se va desfasura pe o perioada de 3 ani. Acordul de cooperare urmareste intarirea schimburilor academice intre Elvetia si Romania prin „dezvoltarea sociala si a resurselor umane”.

In cadrul conferintei s-au discutat regulile generale privind desfasurarea competitiei, domeniile comune de cercetare si schema de finantare (bugetul alocat pentru intreaga competitie derulata prin Fondul Tematic Cercetare este in valoare de 10.35 milioane CHF, din care 85% contributie elvetiana si 15% contributie romaneasca, valoarea maxima solicitata pentru un proiect fiind de 450.000 CHF/3 ani).

Link-uri utile:

www.swiss-contribution.ro

www.swiss-contribution.ch

http://www.snf.ch/E/Pages/default.aspx

http://uefiscdi.gov.ro/Public/cat/691/Elvetia-Romania.html

Pentru mai multe detalii contactati:

Adriana Rotar

Tel: 0731 23 23 25

Email: adriana.rotar@uefiscdi.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top